Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Çalışan başaracak

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, okul ziyaretlerine devam ediyor. Gökhan, Vahit Tuna Anadolu Lisesi ve Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi’ne ziyaretlerde bulundu. Ülgür Gökhan üniversiteye hazırlanan öğrencilere “Çalışan Başarılı Olacaktır” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, her sene düzenli olarak gerçekleştirdiği okul ziyaretlerine devam ediyor. Gökhan, Vahit Tuna Anadolu Lisesi ve ardından Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi’ne ziyarette bulundu. İdarecilerle, öğretmenlerle ve okul öğrenci başkanlarıyla sohbet etti. Okullar hakkında şikayetleri ve varsa önerileri dinledi.

“KIZ ÇOCUKLARIMIZ MUTLAKA OKUMALIDIRLAR”

Gökhan uzun yıllar sonra Vahit Tuna Anadolu Lisesi’nin kız okul başkanı için, “Okullardaki başarılı öğrencilerimiz genelde kızlarımız. Kız çocuklarımız daha başarılı oluyorlar ve ben de bundan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu konuda pozitif ayrımcılık yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Kız çocuklarımız mutlaka ama mutlaka, maddi olanaklar ne olursa olsun okumalıdırlar” yorumlarında bulundu.

Gökhan okullarda, öğrenci okul başkanları ile görüştü. Ve değişen sınav sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Öğrencilere öğütler verdi.

“ÇALIŞAN BAŞARACAKTIR”

Gökhan değişen sınav sistemi ile ilgili öğrencilere, “Sınavda çıkacak sorular, öğretmenlerinizin anlattığı konulardan olacak. Sorular ne olursa olsun, içiniz rahat olsun. Sizler biraz analitik düşünmeye çabalayın. Testlerde analitik düşünce çok önemli. Aslında soruların cevapları, soruların içerisinde mevcut. Formüllerle A’dan Z’ye bütün kitabı bilmeye gerek yok. Tabi biraz araştırma yapmakta önemli, farklı kaynaklar okuyarak çalışmalar yapmak lazım. Sınav sistemi ile ilgili hiç bir korkunuz olmasın.

Bu sene ilk defa bunları söylüyorum. Bu değişiklikler sizlerin kafasını karıştırıyor. Kafanız karışmasın. Konular belli, onun dışındakiler laf-ı güzaf. Sınava dinç ve uykusuz girin. Ortada değişen bir şey yok, hepimiz bu yollardan geçtik. Biz sınava gireriz, çalışırsak yaparız” açıklamalarında bulundu.

BAŞKAN GÖKHAN’DAN ÖZEL DERS

Gökhan, Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi ziyaretinde bir sınıfa da misafir oldu. Coğrafya dersi işleyen öğrencilerle bir araya geldi. Coğrafya ile ilgili, Türkiye’nin su fakiri bir ülke olduğu, her yıl Trakya yüz ölçümü kadar su kaybettiğimizi ve küresel ısınma konularına dikkat çekti. Öğrencilere kısa bir süre ders anlattı.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech