Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amaç yaya güvenliği

Geçtiğimiz hafta Mehmetçik Bulvarına

Geçtiğimiz hafta Mehmetçik Bulvarına dikilen ve haberlere konu olan dubalar için Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Geçen hafta gazetemizde de yer alan Mehmetçik Bulvarı Halk Bahçesi Zübeyde Hanım kapısı önündeki alana Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından dikilen dubalarla ilgili bazı vatandaşların şikayeti olmuştu. Ancak duruma açıklama Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden geldi. Habere konu olan bölgeye dikilen dubaların aslında araçların hatalı parkının önüne geçmek ve yayaların yolun karşısına güvenli bir şekilde geçişini sağlamak amacıyla dikildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlara değinildi: “Buraya konulan dubaların amacı insanların yolun karşısına güvenli bir şekilde geçmesini sağlamak. Son zamanlarda buraya araçlar park etmeye başladı. Bu birinci derecede trafiği ilgilendiren bir konu. Bu talep bize Emniyet Müdürlüğünden geldi. Burayı biz İl Trafik Komisyonu olarak, bir alt komisyon oluşturup yerinde inceledik. Yayaları güvence altına alabilecek bir fiziki düzenleme yaptık. Halk Bahçesinin Zübeyde Hanım Kapısında engelli rampası var. Buraya park eden araçlar engelli araçlarının geçişini de engelliyor. İl Trafik Komisyonu üyelerinin hepsi olumlu görüş verdi. Bu dubalar başka bir maksatla oraya dikilmedi. Gidiş geliş şeklinde yayaların yolun karşısına geçmesi için bir ring oluşturduk.”

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech