Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uyanık başkanlığa resmen aday!

Uyanık başkanlığa resmen aday!

Uyanık başkanlığa resmen aday!

Eczacı Ali Uyanık, CHP Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu resmen duyurdu. Uyanık’ın açıklamasında bir çok partili destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından, Belediye Meclis üyesi Ali Uyanık, CHP Merkez İlçe teşkilatına başkan adayı olduğunu, CHP Merkez İlçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile duyurdu. Uyanık’ın açıklaması sırasında yanında CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP YDK üyesi Serdar Soydan, CHP’li eski Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP’nin eski İl Başkanı Hamza Karagöz ve Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan yer aldı.

Uyanık, basın toplantısının ardından, CHP binası önünde kendisini bekleyen kalabalığa da konuşma yaptı. Bina önünde bulunan kalabalık arasında Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan da yer aldı.
CHP Merkez İlçe Başkan adayı Ali Uyanık, konuşmasının ardından parti önünde bulunan onlarca kişiden alkış topladı.

“2019’a giden süreçte…”

2019’a doğru ilerleyen Türkiye’nin durumunu değerlendiren Uyanık ; “Yönetemeyen, öngörüsüz, sadece o günü-ayı-dönemi idare etmeye çalışan çok kolay aldatılan ama bunu çok sonra fark eden, tepki gelince geri adım atan MTV oranlarını yüzde 40 arttırdım yok yüzde 25’lere düşürdüm diyerek bütçe denkleyen bir ekonomi anlayışı. Geçmediğimiz ve belki hiç geçmeyeceğimiz köprüler, otoyollara verilen geçiş garantisinin bedelini vatandaşın üzerinden alınan vergilerle yapmak. Sınırların yeniden çizilmeye çalışıldığı, burnumuzun dibinde yeni ülkeler oluşturma çabalarının olduğu, içine çekilmeye çalışıldığımız ama gerçekten müdahale edemediğimiz bir coğrafya. Devlet kurumlarını sadece sadakatle atanan yöneticilerin insiyatifine bırakarak tüm kurumsal değerlerinin yitirilmesi, sadece lider insiyatifine bırakılmış bir devlet yönetimi. Çocukların hangi okullarda, hangi müfredatla alacağı eğitim ve ne zaman hangi sınavlara gireceğini bilmediği, yaptık olmadı bozduk yine yaptık diye yönetilen eğitim sistemi, yitip giden nesiller…… Üniversiteyi kazandığı güne lanet okuyan, mezun, işsiz, intiharı düşünen genç insanlar. Tarlada hazır olmuş, toplatsan toplama yevmiyesini kurtarmayan domatesi, şeftalisi. Ne zaman biteceğini bilmediğimiz hukuku yok sayan OHAL dönemleri. Dünya harikası coğrafyamızda üç kuruşa pazarlanmaya çalışılan yarı boş, alsan alınmaz satsan satılmaz turizm tesisleri. Yurdundan uzak aç, sefil, denizler de boğulan, insanlık ayıbı milyonlarca sığınmacı göçmenler. Çanakkalemizin Biga Yarımadasını kalorifer kazanına çevirecek, kapasitesinin çok üstünde termik santraller, içme suyu havzamızı da içine alan Kazdağlarını yok edecek maden işletme ruhsatları, bir avuç duyarlı insanın onurlu direnişi ile durdurulmaya çalışılan doğa katliamı…Beterin beteri var deyip susan, umutsuz, bugünden vazgeçmiş geleceğinden kaygılı insan fotoğrafları. 2019’ a giden süreçte olumsuzlukları gören ve çözüm önerileri üreten yani iktidara yürüyen Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyaç her zamankinden fazladır” dedi.

“Dayanışma örneği içinde olacağım”

Uyanık açıklamasının devamında; “Varlığımız ve burada olma sebebimiz işte bu anda başlıyor. Bu ülkenin duyarlı, vicdanı olan gençleri, kadınları, emekçileri yalnız değildir. Çünkü sizler varsınız… Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var. Ben de bu süreçte önümüzdeki kongrede Çanakkale Merkez İlçe Başkan adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum. Ayrıca önümüzdeki ilk Belediye Meclisi toplantısında, onurla ve sorumlulukla yürüttüğüm Belediye Meclis üyeliğinden ayrılacağım, bu kararımı öncelikle sizlere ifade etmek istedim. Bu süreçteki yol arkadaşlığımız: CHP örgütleri olarak, yerel yönetimlerimizle uyumlu, barışık bir dayanışma örneği içinde olacağım” dedi.
 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech