Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖRNEĞİ DE VAR

Türkiye’nin en büyük beldesi

Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez ilçe olma yolunda kamuoyu oluşturmaya devam ediyor. Beldede açılan imza kampanyasına halk destek verip konu yüksek sesle dillendirilince ortaya ilginç örneklerde çıkıyor.

Çanakkale’nin Kepez Beldesi Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ilçe olmak ile ilgili Kepez Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları basın mensuplarına anlattı

Başkan Mutan kaynağını açıklamadı ama Kepez ilçe haritasını dahi gösterdi. O haritaya göre, Kepez’in ilçe sınırları 108 kilometre.

Çanakkale’nin büyükşehir olma olasılından yola çıkarak ‘mahalle olacağına ilçe olsun’ fikrini öne atarak başlatılan çalışma nereye kadar sürecek bekleyip göreceğiz. Çünkü, 30 Mart 2018 tarihine kadar eğer Çanakkale büyükşehir olacaksa yasanın TBMM’de onanması gerekiyor.

Sonrası ‘mahalle veya ilçe’ konusu…

İlçe konusuna Türkiye’den iki örneği ise başkan Mutan şöyle açıklıyor.

OHAL, KHK ile Aksaray’da ve Artvin’de iki beldeye 10’ar tane köy bağlayıp ilçe yaptılar. Kepez neden olmasın. Olursa tabii ki iyi olur. Mahalle olacağına ilçe olsun. Mahalli temsil olarak daha üst boyutta. Bu şekilde olmasında fayda görüyoruz. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarda böyle bir fayda gördüler. Süreçle alakalı vatandaşlarda da ilçe olmamızdan yana bir hava var. Bizde onun ateşlenen fitiline artık odun köz taşıyacağız. Bu ateş sönmesin ilçe olalım diye bir çabanın içerisindeyiz”

Neden olmasın?

O halde her şey mümkün.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech