Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyeden Muhtarlara Jest

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Muhtarların katılımı ile kahvaltı programı düzenledi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çanakkale Belediyesi tarafından dün sabah saat 10.00’da Lodos’ta kahvaltı programı düzenlendi. Programa CHP Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları ve Muhtarlar katıldı.

Programda konuşmasına Muhtarlar Gününü kutlayarak başlayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şunları dile getirdi: “Önümüzdeki süreçte Çanakkale’nin bütün şehir olma durumu söz konusu. Bu durumda Köy Muhtarlıklarımız Mahalle Muhtarlığı olacak. Ben bu anlayışa karışım. Ben Muhtarların bu günkü konumlarını muhafaza etmelerini, kendilerine ait bütçelerinin olmasını ve bu bütçeyi köyün ihtiyaçları doğrultusunda harcamaları düşüncesindeyim. Giderek merkeziyetçi bir anlayışa bürünülüyor. Bu nedenle hizmetler bundan sonra daha yavaş alınmak zorunda kalınacak. Biz yinede Belediye bünyesinde Muhtarlık birimimizi kurduk. Hizmet vermeye çalışıyoruz.”

“MUHTARLAR İÇİN BİNA PROJESİ HAZIR”

Çanakkale Muhtarlar Derneğinin talebi ve Belediyenin girişimi ile Köprübaşında yapılması planlanan Muhtarlık Binası projesinde sona gelindiğinin müjdesinin veren Başkan Gökhan, proje ile alakalı hazırlanan planları göstererek yaptığı açıklamada: “Muhtarlar Derneğinin bizden bir bina talebi vardı. İlgili girişimleri tamamladık. Proje hazır. Köprübaşında güzel bir bina yapacağız. 50 kişilik toplantı salonu da olan güzel bir bina yapacağız. Kurul projeyi onayladı. 2018 bütçesine geçireceğiz. 2018 yılının başında ihalesini yapıp tamamlayacağız. Maalesef köyden kente bir göç var. Bunun tam tersi olması için projeler üretmeliyiz. Bu yüzden tarımda zaafiyet oluyor. Samanı bile ithal eder noktaya geldik. Köylerde gençlerin kalması ve bilinçli şekilde tarım üretimine teşvik edilmesi için çalışmalar yapmalıyız. Kooperatifleşmeye de önem vermeliyiz” dedi.

“MUHTARLAR DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR”

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise şunları söyledi: “Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlar ve Muhtarlıklarla ilgili hükümler, mevzuatta çok dağınık durumda. Bir çok kanunda Muhtarlıklarla ilgili hükümler var. Bunları bir yere toplamamız lazım. Bunun için özel bir kanun çıkarmamız lazım. Muhtarların yerel yönetimlerde daha etkin olması ve alınan kararlarda bizzat bulunmaları gerekiyor. Muhtarlar gününüzü içtenlikle kutluyorum.”

Program, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, Türkiye Roman Dernekleri Konferedasyonu tarafından  plaket takdimi edilmesinin ardından sona erdi.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech