Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

LOP ET!

Hükümet ve Tarım bakanlığı ne yazık ki, yıllardır Türk Tarımını yönetemiyor. Bu konu ile ilgili defalarca yazdık. Mesele, bir plan ve proje meselesidir. Bugünden yarına halledilecek bir konu da değildir. Her gelen Tarım Bakanı, yeni fikirler ortaya sürmekte, şapkadan Tavşan çıkarmaya çalışmaktadır. Zira hiç biri Tarım teşkilatını bilmemektedir. Çiftçi, besici, sütçü olmak, Tarımı bilmek anlamına gelmez. Bakanlıkta yıllarca dirsek çürütmek ve meslekten olmak şarttır. Sap, Saman, Mercimek, Fasulye, Nohut, canlı Hayvan, karkas Et derken, şimdide, 5000 ton lop et ithalatı yapılması kararlaştırılmış.

SIRP ETİ!

Veteriner Fakültesinden Sınıf arkadaşımız, Veteriner Hekim, Mehmet Şahin Can bey, Lop Et ithalatı ile ilgili paylaşımda bulunmuş. Konunun ehemmiyetine binaen, bilgilerinize sunmak istedik

EBK da Muayene Veteriner Hekimliği yaptığım için biliyorum. Sırbistan’dan et ithalatı “kemiksiz et” yani “lop et” ithalatı yanlışlarla doludur.Lop ete bakarak, neyin ithal edildiğini anlayamazsınız. Yani Dana mı, Sığır mı, İnek mi ya da Domuz ya da Bizon mu!.. Her kutu açılıp tek tek bakılacak mı? (sanmam ,zaten donmuş gelecek belli). Böyle et ithalatı ile yola devam edilecekse, fiyatlar kalıcı olmamakla birlikte düşer. Ama, bu da bizim üreticimizin daha da zarar edip, bu işi terk etmesine yol açar. Ne yapmalı! Cayır ve meralarımız ıslah edilmeli, mera hayvancılığına geçilmeli. (Çünkü hazır yem pahalı) Besiciler teşvik edilmeli ve devlet desteği verilmeli. Acilen “Hayvancılık| bakanlığı” kurulmalı ve bu bakanlık Veteriner Hekimlere verilmeli. Paramız boşa gidiyor ve ne idüğü belirsiz et yemeye mecbur bırakılıyoruz.” Hastalık bellidir. Teşhis yerindedir. Ama çözümü genel cerrah ya da Makine Mühendisi değildir. Meslekten birisidir. Ve aklın yolu birdir. Mera ıslahına önem vereceksiniz. Meraya dayalı üretim yapacaksınız. Üreticiyi destekleyeceksiniz. Sürdürülebilir bir Tarım politikası izleyeceksiniz.

PARANIZ DA GEÇMEZ!

Sayın Cumhurbaşkanımız, geçenlerde ABD ye sitem ederek, “Paramızla dahi bize silah vermiyorlar” demişti. Demek ki, paranız olsa bile, İthalattan fayda olmayabiliyor. Eti, otu dışarıdan ithal ettiniz. Elinizde, döviziniz yok ya, farzedelim ki o da var. Çoğu ülke ile ilişkilerimiz zayıf. Yerli Üreticiyi yok ettiniz. Peki, Canlı Hayvan, Et, ot alacığınız ülkeler, “Paranız olsa da, vermiyoruz” deseler, ne olacak? Aç mı kalacak insanlarımız? Geliniz, Bu Belediye politikalarını bir kenara bırakıp, işi ehline teslim ediniz. Zira durum vahimdir.

AZICIK GÜLMECE

Bir tavuk çiftliğine müdür aranıyormuş. Tilki de müracaat etmiş. Tilkiyi çok beğenen tavuk çiftliğinin sahibi onu işe almak istemiş ve sormuş: -Ne kadar ücret istersin? Bu soru üzerine gülme krizine giren Tilki demiş ki: -Ay ben gülmekten söyleyemeyeceğim!.. Siz ne verirseniz verin!.. Sağlıcakla kalınız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech