Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİNİMİZ, İMANIMIZ

Çocuklarımızın dinlerini; aydın, âlim

Çocuklarımızın dinlerini; aydın, âlim hocalardan, Devlet denetiminde öğrenmesine kim karşı çıkabilir? Ne yazık ki, bir kesim, insanların dinlerini öğrenmesine, Kuran-Kerim okumasını öğrenmelerine karşı geliyorlar. Yok, efendim, çocukların beyinleri yıkanıyormuş! Vay bizim köse sakalımız! Yeri geldiğinde, yüzde 99’u Müslüman bir ülkeyiz diyoruz. Ama Kuran öğrenmeyi, gericilik, yobazlık addediyoruz. Gericilik, yobazlık; Kuran’da olmayanların, insanlara din diye dayatılmasıdır. Bu yüzden gerçek ve sahih bilgilerin Kuran’dan öğrenilmesi gerekir. Şikâyet eder dururuz, AKP Dini alet ederek siyaset yapıyor. Doğrudur. Aynen katılıyoruz. Ancak, din yalnız AKP’nin tekelinde midir? Diğer partiler niye din ile ilgili çalışmalar yapmazlar. Camiye, Hocaya, dine, diyanete öcü gibi bakıyorlar? Haliyle, diğerleri ilgilenmeyince, sanki din bir partinin tekelindeymiş, o partili olmayanlar ise dinsizmiş kanaati oluşuyor. Hiç unutmayız. Zamanın birinde, tanıdık dükkâna girip, “Selamün aleyküm” demiştik. Orada oturanlar, yukarıda anlattığımız zihniyetten kişiler. “Sen de mi Yusuf bey” dediler. “Ne oldu ki? Allah’ın rahmeti, bereketi üzerinize olsun dedik. Beddua etmedik ya!” Biz Ülkücüyüz ve AKP’ye muhalifiz ya. Bre Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar? Allah’ın kelamı AKP’ye mi ait? AKP, 2002 yılında kurulmuş bir partidir. Bu Allah’ın Selamını vermek, o zaman mı icat oldu?

MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN ÇALIŞMALARI

Çanakkale müftülüğümüz, Müftü Arif GÖKÇE yönetiminde, bu konuda tesis seferberliği başlatmış. Önce Vakıflara ait, Kepez’deki binaya, Kız öğrenci yurdu yapmış. Her türlü konfora sahip olan yurt, piyasaya göre, daha ucuz. Yurdun tefrişi zamanında yetiştirilemez kaygısı ile fazla duyuru yapılmamış. Buna rağmen şu an 54 öğrenci, bu yurtta barındırılıyormuş. Ne diyelim ki? Allah(C.C.) razı olsun. Ayrıca, Tacettin Aslan Camisi’nin müştemilatı içinde, İlahiyat Fakültesi bünyesinde atıl olan bir bölümü de, İÇDAŞ’ın destekleriyle, 4-6 yaş çocuklar için, Kuran-ı Kerim ve Gelişim Kursu açılmış. İlaveten, Esenler’deki mevcut araziye, Kuran-Kursu ve Külliye tarzında bir yer yapmayı planlamışlar. Yani anlayacağınız, Müftülüğümüz boş durmuyor. İnsanların kafasında yerleşen, sahte dini, hurafeleri yok etmek için çalışmalar yapıyor. Dinimizi, Kuran-ı Kerim’den ve alim hocalardan öğrenmek için yapılan çabaları, yürekten destekliyoruz.

AYETLER VE HADİSLER

Kutsal kitabımız, Kuran-ı Kerim, tek yok göstericidir. Onu dinleyen, onun gösterdiği yolu izleyen, hem dünyada, hem de ahrette felaha kavuşacaktır. Geliniz, Kuran ile Din ile ilgili Ayetlere, Hadislere bir göz atalım. Biz bu kitabı sana, her şeyin açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik(16–Nahl Suresi 89). Hüküm yalnız Allah’ındır. O kendisinden başkasına kulluk etmemenizi emretmiştir. Dosdoğru olan din işte budur. Ama insanların çoğu bilmiyorlar(12– Yusuf Suresi 40). 26– Kendi hükmünde hiç kimseyi ortak kılmaz.27– Rabbinin kitabından sana vahyedileni oku. O’nun kelimelerini değiştirecek hiçbir kudret yoktur(18-Kehf Suresi 26,27). Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hakem mi arayayım?(6–Enam Suresi 114) Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?(29–Ankebut Suresi 51) Kitap’ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık(6–Enam Suresi 38). Bu bir kitaptır ki, Rabbinin izniyle insanları karanlıklardan nura (aydınlığa), O övgüye layık, Aziz olanın yoluna çıkarman için sana indirdik(14–İbrahim Suresi 1).

HADİSLER

Resülullah aleyhissalâtu vesselâm(s.a.s) buyurdular ki: “Kuran’ı okuyup, Ona sahip çıkan kimseye (ahrette); ‘Oku ve (cennetin derecelerine) yüksel, dünyada iken nasıl ağır, ağır okuyor idiysen, öyle oku! Zira senin makamın, okuduğun en son âyetin seviyesindedir’ denir.(Ebu Davut, Tirmizi, İbnu Mace) “Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir” (Buhari, Tirmizi, Ebu Davut, İbnu Mace). “Ümmetimin en faziletli ibadeti ,Kur’an-ı Kerim okumaktır” (Ebu Nuaym). “Kur’an okuyunuz; çünkü O, kıyamet günü, okuyanlarına şefaatçi olacaktır”(Müslim). “Bir grup, Allah’ın kitabını okuyup, Ondan ders almak üzere, Allah’ın evlerinden birinde bir araya gelecek olsalar, mutlaka üzerlerine sekinet iner ve onları Allah’ın rahmeti bürür. Melekler de kanatlarıyla sararlar. Allah(c.c), onları, yanında bulunan yüce cemaatte anar”. (Ebu Davut, Müslim, Tirmizi, İbnu Mace). “Kur’an-ı Kerim’den tek harf okuyana bile, bir sevap vardır. Her hasene on misliyle (kayda geçer). “Kur’an okuyan ve maharet sahibi kimse muhterem ve itaatkâr olan gezici meleklerle beraberdir. Kur’an okuyan, kıraatinde zorlanarak kekeleyen kimseye, iki mükâfat vardır” (Buhari, Müslim). “Bir kimseye Kur’an-ı Kerim okumak nimetini verirler de, başka bir kimseye kendisine verilenden daha büyük bir nimet verildiğini sanırsa, Allah-ü Teâlâ’nın büyük dediği şeyi, küçültmüş olur” (Taberani” (İbni Mace). Sayın Müftümüze başarılar diliyoruz. Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech