Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

VERGİLER VATANDAŞA!

Piyasalar yanıyor. Ortadirek bel veriyor. Önce MTV de artış yapılarak, kazığın ucu gösterildi. Şimdi yılbaşına yapılacak zamların hazırlığı yapılıyor. Peki, normal vatandaş vergilerden inim, inim inlerken, yandaş olan büyük işverenlere. Havuz Medyasına, Milletin orasına burasını oyanlara! Ne yapılıyor. Ne yapılacak ki? İnanılmaz indirimler yapılıyor. Ankarada devletin bir kurumu var. “Maliye Merkez Uzlaşma Komisyonu” Burada Vergi anlaşmazlıkları sonuca bağlanıyor. Amma velâkin buraya herkes başvuramıyor. Çok fazla vergi borcu bulunan mükellefler faydalanabiliyor. Uzlaşma komisyonu, gelen başvuruları inceleyip karara bağlıyor. Sözde buradaki temel amaç, tahsilâtında güçlük olan vergileri olabildiğince yüksek miktarlarda alıp, devletin kasasına koymak. Buraya kadar dinlediniz. Şimdi sıkı durunuz. Siyasi bağlarınız sağlamsa, vergi sıfırlanıyor. İnanmadınız değil mi? Şimdi sizlere 2012 yılında incelenip karara bağlanan rapordan bir bölüm sunacağız.

NE KADAR AZALTILMIŞ?

Gün-Er İnşaatın 18.000.000 borcunun, tamamı silinmiş. Sıfırlanmış. Ünilever’in 60 trilyonluk borcu 3,8 trilyona indirilmiş. Tüvtürk ün 390 trilyon vergi borcu sıfırlanmış. Akbank’ın 93 trilyonu sıfırlanmış. Türkcelin 450 trilyon borcu 24 trilyona düşürülmüş. Milletin orasını burasını hedefleyen Cengiz inşaatın, 422 trilyon vergi borcu sıfırlanmış. Albayrak gayrimenkulün 56 trilyon vergi borcu 1,2 trilyona indirilmiş. Toplamda,3.106.000.000 (eski para ile Üç Katrilyon Yüz altı Trilyon) olan, alınacak vergi miktarı, 74 trilyona indirilmiş. Yağma Hasının böreği. Yiyin efendiler yiyin. Bu han-ı iştiha sizin! Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

ACICIK KENARINDAN

Cenevre’de, uluslararası ekonomi toplantısı yapılıyormuş. Toplantıya katılanlar, halktan toplanan vergilerin nasıl dağıtıldığını tartışıyorlarmış. İlk sözü Amerikan temsilcisi almış: – Bizim Amerika’da önce yere bir çizgi çizeriz; topladığımız vergileri havaya atarız, çizginin soluna düşen paraları halka hizmet olarak geri veririz, sağ tarafta kalan devlete kalır, onunla da yatırım yaparız. Ardından Avrupa Birliği temsilcisi söz almış: – Bizim Avrupa’da başka ama ona benzer bir uygulama yaparız. Önce yere bir daire çizeriz; halktan toplanan vergileri havaya atarız, dairenin dışında kalan halka hizmet olarak geri döner, dairenin içine düşenleri devlet harcamalarına kullanırız. Sırası gelen Türk temsilcisi Temel, söz almış: – Ula uşaklar, bizim böyle bir uygulamamız yok. Biz Türkler, sizin gibi yere çizgi mizgi çizmiyoruz. Türkiye’de seçimi kazanıp, hükümeti kuran parti halktan toplar vergileri, atar havaya; yere düşenleri kendilerine harcama yaparlar, havada kalanlar da halka hizmet olarak geri döner. Sağlıcakla kalınız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech