Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞ VARDI DA…

Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü

Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından 2017 yılı Nisan ayında Çanakkale’de yapılan İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili raporlama çalışmaları tamamlandı. İl Müdürü Ali Çalışkan ve personel tarafından yüz yüze yapılan 400 görüşmenin ardından hazırlanan raporda, her 3 işyerinden birinde açık iş olduğu tespit edildiği belirtildi.

O nedenle ‘İş vardı da biz mi çalışmıyoruz?’ sorusunu soranlara Çanakkale raporunda şöyle denilmiş…

“Araştırma kapsamında mevcut çalışanı ve açık işi bulunan meslekler Bu işyerlerinde 26 bin 421 çalışan tespit edilmiştir. Çanakkale ilinde araştırma kapsamına giren 20+ istihdamlı işyerlerinin yüzde 29,2’sinde açık iş bulunmaktadır. Bu oran, Türkiye ortalamasının üstünde olup Türkiye geneli için açık işi olan işyeri oranı yüzde 17,7 olarak gerçekleşmiştir. Çanakkale ilinde 180 işyerinden 615 kişilik açık iş tespit edilmiştir. Çanakkale ilinde açık işi olan işyeri oranı Türkiye ortalamasının üzerinde olup her 3 işyerinden birinde açık iş olduğu tespit edilmiştir”

İşçi aranıyor haberiniz olsun…

Ücret asgarisinden elbette.

Çalışma saati 8 saati geçemez haşaaa yasa var…

Rapor şöyle noktalanıyor..

Çanakkale ilinde en fazla açık iş olan meslekler; Beden İşçisi, Sapancı (Kaldırma Teçhizatlı), Garson (Servis Elemanı), Şoför-Yük Taşıma, Metal İşleri Teknisyeni, Kasiyer, Endüstriyel ve Yapısal Çelik Konstrüksiyon İşçisi, Seyahat Servis Elemanı (Host/Hostes/Otobüs-Tren), Konfeksiyon İşçisi, ve Reyon Görevlisi olarak sıralanmaktadır.

“ İş bulmak için AKP’ye kayıt olmak şart” diyenlerde demek ki abartıyormuş…

“Yok öyle; iletişim okudum, iktisat bitirdim, endüstri mühendisiyim” diyerek kartvizit dağıtmak… Elde olan bu “Garson, şoför,reyon görevlisi vs” lazım…

Hadi başla…

Hayırlı işler…

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech