Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇANAKKALE HALKINA KONUŞUR

İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda

İl Başkanları İstişare Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sert sözler söyledi. Gökhan’ın 18 Mart törenlerinde konuşturulmaması için talimat verdiğini söyleyen Erdoğan, “Bakın şimdi Çanakkale’nin Belediye Başkanı ciddi bir terbiyesizlik yaptı. Hani bunların kadınlara saygısı vardı? Seçilmiş bir meclis üyesini ‘sesini kes, çık konuşma…’ Sen bunu nasıl dersin? Sen bunu mu yaptın? 18 Mart geliyor. Ben şimdiden talimatı verdim. Bu belediye başkanını 18 Mart’ta Çanakkale törenlerinde konuşturmayacaksınız. Oradaki düzenlemeyi hükümet yapıyor. Havalimanına gelip karşılama bizi. Önce demokrasi terbiyesini bilmen lazım! Kalkıp da orada bir hanımefendiye sen bu şekilde saygısızlık yaparsan, onu salondan kovarsan, kusura bakma biz de sizi kovulması gereken yerden kovarız” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın ne diyeceği üç aşağı beş yukarı belliydi. Çanakkale halkının o gün evlerinden dahi çıkmadığı, stadyumda yer bulamadığı 18 Mart Deniz Zaferi Törenleri’nde Kayseri’den, Konya’dan, Niğde’den ve daha bir çok ilden getirilen insanlar yerini alıyor ve başkan Gökhan ‘A’ dese ‘yuh’ diye bağırıyorlardı.

Başkan Gökhan’da beklenen açıklamayı yaptı ve “Zaten konuşturmuyorlardı. Geçen yıl törenlerde yaptıklarını tüm Çanakkaleli biliyor. Uğultu yaparak konuşmama izin vermiyorlardı. Devlet protokolüne sokmazlarsa, bende fener alayı töreninde konuşurum” dedi.

Başkan Gökhan ayrıca Belediye Meclisi’nde yaşanan olayı, Sayın Cumhurbaşkanı’na yanlış aksettirdiklerini öne sürerek yaşanan olayı tekrar anlattı.

Geçen yıl olduğu gibi, ondan önceki yılda da olduğu gibi Çanakkale halkı yine Fener Alayı’nda buluşacak ve meşalelerini yakıp marşlar söyleye söyleye kentin gece manzarası eşliğinde ‘Şimdi biz konuşuyoruz’ diyecek.

O tavrı sergileyen Çanakkale halkına da, Çanakkale’nin Belediye Başkanı Ülgür Gökhan rahat nahat konuşacak.

Arkasından bir de konser.

Sonrası…

Malum sonuç…

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech