Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soba ne!

Pahalı olmasına rağmen, daha

Pahalı olmasına rağmen, daha temiz ve konforlu olduğu için vatandaşlar kombi ile ısınmayı tercih edince sobacılara yapacak iş kalmıyor. Soba hızlı bir şekilde hayatımızdan çıkıyor. 2000’li yıllarda doğan çocuklar, “soba ne?” diye soruyor.

Temiz ve konforlu olan kombi ile ısınma artık hemen herkesin tercih ettiği bir yöntem haline geldi. Doğalgazın olmadığı lokasyonlarda ise vatandaşlar dört gözle doğalgazın bağlanmasını bekliyor. Soba, kısıtlı ısınma alanı, odun ve kömür masrafı, temizlik gibi sorunları da beraberinde getirdiği için artık tercih edilmiyor.

Soba Satıcısı Ahmet Demet; “Eskisi kadar soba satamıyoruz. 300- 700 TL arasında soba fiyatları değişiyor. Ancak insanlar artık sobayı tercih etmiyor. Doğalgazla ısınmak daha kolay tabi ki. Kimisi de faturası ağır geliyor diyor ama kullanmayı da bilmek lazım. Eskiden soba satan çok insan vardı, artık kalmadı. İki sobacı kaldık, bir de ufak tefek yerlerde bazen soba da satılıyor. Köylere maşinga satıyoruz biz de. Üstünde hem yemek yapılabiliyor, hem fırını var, hem de ısınıyorsun.” dedi.

Dilek Akşen

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech