Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale kışa hazır

Çanakkale Belediyesi tarafından belediyenin

Çanakkale Belediyesi tarafından belediyenin araç filosuna yeni katılan araçların tanıtımı gerçekleştirildi. Araç tanıtım programı, eski Çanakkale Mezarlığın arkasında bulunan Belediye Atölyesi’nde yapılırken, tanıtım ile “kışa hazırız” mesajı verildi.

Çanakkale Belediyesi araç filosunu genişletmeye devam ediyor. Kış günlerinin yaklaştığı bu dönemde Belediye yeni kış araçlarını bünyesine ilave etti. Belediye bünyesine toplamda 13 araç (ekipman) katıldı. Bu araçlar; 4 Kamyon kar bıçağı, 2 Beko loder, 2 Kamyon tuz serici, 2 Romörk tuz serici, 1 Asfalt silindiri, 1 Çift kabinli araç ve 1 Dozer. Toplamda belediye bünyesine 13 yeni araç ilave edilmiş oldu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, belediye bünyesine katılan yeni araçlarla ilgili, “Belediye’ye yeni bir dozer aldık. Mevcut dozerimiz eski bir araçtı. Mevcut dozerimiz 40 yaşındaydı. Atölyede çalışan arkadaşlarımız illallah demişlerdi. Araç sürekli atölyede tamire ve bakıma giriyordu. Ucuz bir araç değil. Yenisi “1 milyon 463 bin TL”‘ye mal oldu. Devlet malzeme ofisinden aldık. Dozer Belediyenin en önemli araçlarından. Dozerin yanı sıra asfalt silindiri de aldık. Yeni çift kabinli bir aracımızda oldu. Asfalt silindiri 268 bin TL’ ye alındı, mal oldu. Çift kabinli aracımız ise 86 bin TL verilerek belediyemize kazandırılmış oldu. Bu şekilde ekipmanlarımızı tamamlama yolunda devam ediyoruz.” dedi.

GÖKHAN’DAN KIŞA HAZIRIZ MESAJI

Gökhan kış için alınan ekipmanlarla ilgili, “Kışın karda çok hizmet verecek araçlarımızı da gereksinimlerimizi de aldık. Bunlar kamyon tuz sericileri. Eskiden elle traktörün arkasından tuz atılıyordu. Bu hem zaman kaybı, hem de o soğukta iş gücü kaybı oluyordu. Şimdi otomatik kamyonların arkasında bu araçlar tuz sermesini gerçekleştirecekler.

Çanakkale’ye çok fazla kar yağmıyor fakat yağdığı zamanda bu araçlara çok ihtiyaç oluyor. Kamyonların önünde yer alan kar bıçaklarını yeniledik. Kamyon tuz sericileri aldık. Kısa mesafe ve küçük alanlar için römork tuz sericisi de aldık. Bu kar ekipmanlarını 234 Bin TL bedelle mal ettik. Ve artık kışı bekleyebiliriz. Tuz ihalemizde yapıldı. Tuzumuzda var aracımız, gerecimiz de var. Kar yağması güzel bir durum fakat, karla mücadele etmeyi bilmek gerekiyor. Allah çalışanlarımızı ve araçlarımızı kazadan beladan korusun. Bizim elemanlarımız tecrübeli ve deneyim sahibi. O yüzden bu araçları aldığımızda kafam dinç ve sağlıklı oluyor. Tüm ekipmanların güzel kullanılacağına eminim.” açıklamalarında bulundu.

“ARAÇLARIN TOPLAM MALİYETİ 2 MİLYON 51 BİN TL”

Alınan ekipmanlar arasında en dikkat çekici araç dozer oldu. Dozerin fiyatı, 1 Milyon 463 Bin TL. Asfalt Silindiri, 268 Bin TL. Çift kabinli araç, 86 Bin TL. Ve belediye bünyesine katılan kar malzemelerinin, ekipmanlarının toplam fiyatı, 234 Bin TL. Çanakkale Belediyesi bünyesine yeni katılan araçların toplam maliyeti, 2 Milyon 51 Bin TL.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech