Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu bir Milli proje

Vatandaşlar tarafından yastık altı

Vatandaşlar tarafından yastık altı tasarrufu altınlarını faizli getiri ya da kira sertifikasına dönüştürebileceği ‘Altın tahvili’ dönemi başladı. Bu kapsamda tek yetkili banka olan Ziraat Bankasının Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan konuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Bilezik, yüzük, altın takı, çeyrek, yarım ve tam altın gibi tasarrufluk altına faiz geliri sağlayan altın tahvil dönemi başladı. Kira sertidikası projesi ile yastık altı diye tabir edilen birikimi ekonomiye kazandırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında Ziraat Bankası Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan konuyla alakalı kapsamlı bir açıklamada bulundu. Bu uygulamanın sadece Ziraat Bankasında gerçekleştirildiğini ifade eden Turcan: “Altın tahvili ile vatandaşımız yastık altındaki altınlarını bankamız aracılığıyla devletine getirdiği zaman bir kısmı altın tahvili faizli, faize karşı hassasiyeti olana da kira sertifikasından faydalanabilecek bir hizmet sunuyoruz. Türkiye’de yastık altında 2 bin 200 ton altın var. Bu atıl durumdaki altının kimseye faydası yok. Bu milli projede yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması ve ülke refahının yükseltilmesi amaçlanıyor.”

“BAŞLICA TASARRUF ARACIMIZ ALTIN”
“22 ve 24 ayar altınlar eksperler tarafından alınacak ve vatandaşımızın hesabına yatıracağız. Bunun karşılığında vatandaş isterse altın tahvili, isterse de kira sertifikası alacak. Vatandaşlarımız ziynetlerini, bileziklerini, cumhuriyet altınlarını Ziraat Bankası aracılığıyla getirip Hazine Müsteşarlığının göstermiş olduğu altın tahvili ve kira sertifikalarından aldıkları zaman yıllık yüzde 2.40 net para kazanacaklar.”

“İLK 3 AY İÇİNDE KESİNTİ YOK”
“Vatandaşlar ilk 90 gün sonra getirdiği zaman hiçbir kesintiye tabi tutmadan getirdiği altınlar üzerine işlemiş getirisini de alarak yine Ziraat Bankası şubelerinden hiçbir kazancı ya da kaybı olmadan tekrar Türk Lirasına dönebilecekler. Bize 100 gram altın getiren vatandaş isterse 2 yıl sonra yine 100 gram altını bankadan fiziki olarak alabilecek. Bu olay ilk defa ve sınırlı bir sürede yapılıyor. Tüm ülkede bir aylık bir süresi var. Çanakkaleli vatandaşlar 23-27 ekim tarihleri arasında Ziraat Bankası Çanakkale Şubesine altınlarını getirip gönül rahatlığıyla altın tahvili ya da kira sertifikasına çevirebilecekler.”

“TEK YETKİLİ BANKA ZİRAAT BANKASI”
“Bu projede Hazine Müsteşarlığı, Ziraat Bankası ve eksperler arasında yapılan üçlü organizasyonla bu işler yapılıyor. Hazine Müsteşarlığı eğer uygun görürse bundan sonra da ihraç oluşturabilir. Bu ihraçta tek yetkili banka Ziraat Bankası. Bizde bu projede yer almaktan onur ve gurur duyuyoruz. Böyle büyük bir projeye ev sahipliği ve aracılık yaptığımız için vatandaşlarımızdan isteğimiz yastık altı altınlarını Hazine Müsteşarlığının güvencesiyle Ziraat Bankası Şubesinde değerlendirmeleri.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech