Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEŞEKKÜR EDERİM

Avustralya’daki bir üniversitede öğretim

Avustralya’daki bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapan Mattew ile göz doktoru eşi Joanne Hawkins, çocukları 10 yaşındaki Fela ve 8 yaşındaki Issac ile birlikte 3 aylık dünya turuna çıktı. Tur kapsamında 3 gün önce Çanakkale’ye gelen Havkins ailesi Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanını gezdikten sonra kent merkezindeki alanları ziyaret etti.Tarihi Aynalı Çarşıyı dolayıp Çarşı Caddesine geçen ailenin 2 çocuğu bu sırada kayboldu.

Baba Mattew Havkins’in bölgede bulunan polis ekiplerine bilgi verilmesi üzerine, kayıp olan çocukların bulunması için çalışma başlatıldı. Ekipler, bölgede yaptıkları çalışmada Fela ve İssac’ı, yaklaşık 400 metre uzaklıktaki Halk Bahçesinde buldu. Çocuklar daha sonra ailelerine teslim edildi. Baba Mattew Havkins, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk polislerine ve aramada destek veren Çarşı esnafına teşekkür etti.

Ben de teşekkür ederim anında kayıp olayını çözdükleri için…

Çanakkale’de faili meçhullerin de yıllar, yıllar geçse de çözüleceği inancını taşıdığım için bir teşekkür de bu konular için ediyorum.

Bir başka konu…

Bayramiç İlçesi’nde sakal uzatıp sarıkla polis aracını kullanan Kuraner Erbaş’ın kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranışı sonrası 2 sayfalık bir genelge hazırlandı. 27 Eylül 2017 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 ile gönderilen genelgeye göre, polisler ancak görevin özelliğine göre, en üst birim amirinin yazılı izniyle saç uzatıp sakal ve bıyık bırakacak. Kadın personelden de makyaj ve saç modelinde abartıya kaçılmaması, uzun saçların toplanması istendi. Üniformayla birlikte rozet ve abartılı yüzük takılamayacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı’na ve kuralları uygulayacağına emin olduğum Türk Polisi’ne teşekkür ederim.

Çanakkale’de Kıyı AVM’de bir grubun mekan bastığı öne sürülse de, yerel gazetelerin ‘iddia’ üzerine haber yaptıkları görülse ve de sosyal medyada ‘ben oradaydım’ diyen birinin anlatımına itibar edilmese de Çanakkale Polisi’ne teşekkür ediyorum. Çünkü olay yerine gittiklerini öğrendim.

Teşekkür edecek daha o kadar çok konu var ki; ne siz sorun ne ben söyleyeyim. O konulara da peşinen teşekkür edeyim de olsun bitsin…

Teşekkür ederim…

Fakat bir konu var ki; kime teşekkür edeceğimi bilemedim.

Çanakkale’nin tanınmış gazetecilerinden genç bir arkadaşımız sosyal medyada şöyle sesleniyor takipçilerine …

Dalga geçer gibi bütün önemli olayları asayiş bülteninden çıkarıp, bize beş para etmez kaza ve dandik hırsızlık haberlerini atıyorsunuz. Eyyy.. diye başlıyorum siz anlayın”

Şimdi burada kime teşekkür edeyim?

Sansürcüye mi?

Yoksa; zaten öyle bir olay olmadı ki anlayışını pompalayan ‘hümanist’ ama ‘şeffaf’ olmayan yetkiliye mi?

Neyse; teşekkür etmek iyidir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech