Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

KÖPRÜ YAPTIK!

Yol yaptılar. Köprü yaptılar. Gözünüze dizinize dursun diyenler için, bir kardeşimiz, Osmangazi Köprüsü’nün hikâyesini yazmış. İzninizle paylaşalım. Siz de durumun ne kadar vahim olduğunu görün. Osmangazi Köprüsünü yap, işlet, devret modeliyle, “Cebimizden beş kuruş çıkmadan bunları yaptırıyoruz” diyerek hayata geçirdiler. Sadece bir şart vardı. Bir şart yahu… Günde 40 bin, yılda toplam 14 Milyon 600 bin kere geçecektiniz. Yapamadınız! Bu kadarını bile yapamayan, ileride bütün yol bağlantıları bittiğinde, günde 115.000 kere nasıl geçecek?
Neymiş? Fiyatı pahalıymış! Kaç liraymış? Araç başı 35 Amerikan doları ve onun KDV’sini ödemek gerekiyormuş. Aranızda dolar ile para kazanmayan fakir kaldı mı? Her geçiş kabaca 150 lira ediyor. Buna mıydı itirazınız? Boşuna bahane üretmeyin. Devlet dedi ki; hadi siz geçerken 65 lirasını verin, ben sizin yerinize 85 lirayı vereceğim. Maksat ayağınız alışsın. Ne oldu? Yine geçmediniz! Sahi devlet nereden verecek bu parayı? Hazine’den… Adı Hazine olunca sen; Altın, gümüş, pırlanta, zümrüt, sedef, yakutla dolu sandın değil mi? Değil! Hani sen ekmek alırken, su alırken, otobüse binerken, çocuğunu okula gönderirken üzerine fazladan bir de devlete vergi adı altında para ödüyorsun ya… İşte devlet bu paraları Hazine’de topluyor. Ödemeleri oradan yapıyor. Siyasetçi konuşurken sanki cebinden veriyor gibi davranıyor ama o sizin paranız… Hazine’de para bitince, bunları ödeyebilmek için ne yapıyor? Vergilere zam yapıyor, yine sizden topluyor. Bakın, daha önce sizi bir kez uyardılar. Madem o köprüden geçmiyorsunuz alın size birinci ve ikinci köprüye yüzde 48 zam yapıyorum dediler… Mesajı almadınız. Ne oldu? Şimdi de her vergiye zam yaptılar. Hak ettiniz! Zira sizin milli iradeye saygısızlığınız nedeniyle, köprü kaprisiniz sebebiyle, yapıp işletenlere 8 milyon aracın parasını, sanki geçmişsiniz gibi Hazine’den ödeyecek. Hem de 15 Temmuz 2035 yılına kadar… Geçseydiniz. Geçe, geçe sadece 6 milyon 160 bin kere geçilmiş. Hani nerede 14 milyon 600 bin? Günde sadece 16 bin 875 kere geçilmiş. Hani nerede 40 bin? Bu mu bütün yapabildiğiniz?

DEVLET NEDEN YAPMADI?

Peki, bu köprü yine yapılsaydı da, Hazine’nin parasıyla yapılsaydı, Her yıl dünya para ödemeseydik diye düşünenler de vardır aranızda. Paylaşımcı olmayan sığ bir bakış açısı… Adamlar ikiye yapıyor, biz beş ödüyoruz diye de gıybet yapmayın. Yapan şirketin sahipleri taş mı yesin? Nitekim siz bunları hiç düşünmeyin. Nankörlük etmeyin, kendinizi affettirin! Hemen gidip köprüden geçin. Sonrasında üçüncü köprüden geçeceksiniz. Oradan doğru havalimanına, uçağa bineceksiniz. Uçaktan inip tünelden geçeceksiniz. Trenle gara, oradan limana uğrayacaksınız. Yoruldunuz mu hastanelere gidip MR çektireceksiniz. Elektrik kullanacaksınız. Buna benzer “şimdilik” 103 proje var. Hepsi yap-işlet-devret. Çabuk olun, yoksa 15-20 yıl boyunca nasıl yetişeceksiniz?” Evet yazıyı okudunuz. İşin özeti şu… Taahhüt edilen 14 milyon araçtan ancak 6 milyonu Osmangazi köprüsünden geçmiş. Kalanı biz ödeyeceğiz. Dahası Üstelik geçen araçtan sadece 65 TL alınıyor buna karşın şirkete 35$+KDV için bugünkü kurdan 147 TL ödeniyor. Aradaki 82 TL’yi de ödüyoruz. Devletin kasasından tek kuruş ödemeden yaptık diye nasıl milyonlarca kişiye yutturdular. Ver mehteri. Ver coşkuyu. Hayaldi, gerçek oldu. Sağlıcakla kalınız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech