Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknoloji mağazası açılışında izdiham

Barbaros Mahallesinde bulunan Troy

Barbaros Mahallesinde bulunan Troy Park Avm’de Vatan Bilgisayar açıldı. Vatan Bilgisayarın açılış kampanyasından faydalanmak isteyen vatandaşlar sabah 06.00 da kuyruk oluşturdu. Avm’nin kapılarını açmasıyla izdiham oluştu.

Çanakkale Barbaros Mahallesi’nde bulunan Troy Park Avm’ye Vatan Bilgisayar açıldı. Açılıştan günler önce teknoloji mağazasının reklamları ve açılış kampanyaları şehir içi bilboardlarda vatandaşa sunulmuştu. Açılışa özel kampanya yapan teknoloji mağazasının açılışı kelimenin tam anlamıyla izdihama dönüştü.

“AÇILIŞTAN ÖNCE BEKLEYİŞ 06.00’DA BAŞLADI”

Açılış dolayısıyla uygun fiyatlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar sabah 06.00 da alışveriş merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Alışveriş merkezinin iki kapısında da metrelerce uzunluğunda kuyruklar oluştu. Vatandaşlar Avm’nin kapısına yüklenerek zaman zaman istenmeyen görüntüler oluşturdular. Birçok vatandaş ezilmekten kıl payı kurtuldu. Kuyrukta bekleyenlerin büyük çoğunluğu gençler olsa da sayıca fazla yaşlı ve emekli kesimde uzun bekleyişlerini sürdürdüler. Uzun süreler bekleyen vatandaşların yanından sıraların önlerine geçmek isteyen kişilere yoğun bir tepki gösterildi. Kuyrukta gösterilen tepkiler kimi zaman şiddetlenerek yerini hakaretlere bıraktı.

“EMNİYETTEN AÇILIŞ İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMİ”

Emniyet güçleri de açılışta görevlendirildi. Oluşan kalabalıkta istenmeyen olumsuz görüntülerin yaşanmaması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla çok sayıda polis Avm’de görev yaptı. 3 Polis arabası ve 1 Çevik Kuvvet otobüsü alışveriş merkezi kapılarında kalabalığı kontrol altında tutmak için çalıştı. Alışveriş merkezinin kapısında çevik kuvvet polisi itiş, kakış ve arbedeye engel olmak için zaman zaman vatandaşlara uyarılarda bulundu.

“AÇILIŞ SIRASINDA İZDİHAM YAŞANDI”

Avm güvenliklerinin kapılar açılsın talimatından sonra kapı önünde saatlerce bekleyen yüzlerce insan cam kapıya yüklendi. Yaşlılar arada kalarak ezilme tehlikesi yaşadı. Bazı yaşlı vatandaşlar kalabalık içinde sürüklenerek düştü. Avm güvenlikleri yoğun kalabalığın hızlı bir şekilde içeri girmesi için kapılardaki x-ray cihazlarını kaldırdı. TroyPark Avm’nin ana giriş kapısı kırıldı. Vatandaşlar kontrolsüz bir biçimde birbirlerini iterek ucuz mallara ulaşmaya çalıştı.

Açılış sırasında mağaza içerisinde istenmeyen çokça görüntü yaşandı. Ürünlere yoğun bir şekilde ilgi gösteren vatandaşlar birbirleriyle yarışarak, iterek, baskı yaparak olumsuz davranışlar sergiledi. Mağaza içerisinde satılan indirimli ürünler dakikalar içerisinde tükendi. Bazı vatandaşlar hiç bir ürün alamadan ezildikleriyle yetinip Avm’yi terk etti. Polis’in güvenlik önlemleri mağazanın kapısında da devam etti. Mağazaya fazlaca talep gösteren vatandaşlar mağaza içerisinde de birbirlerini ezmeye devam edince polis kapıda güvenlik koridoru oluşturdu. Polis mağazadan çıkmaya çalışan ve girmeye çalışan müşteriler arasında set kurdu. İçeriye giren vatandaşların çıkmadan, yeni müşterilerin içeri girilmesi önlendi. İzdihamın tüm hızıyla devam ettiği sürece, bir yenisi de mağazanın kasasında eklendi. Mağaza çalışanlarının çok güç durumda işlerini yapmaya çalıştıkları gözlendi. Kasalardaki kuyrukla, mağazaya girmeye çalışan vatandaşlar birleşince, işin içinden çıkılmaz görüntüler kaydedildi.

HASAN VATAN: TALEPTEN MEMNUNUZ

Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan; Yoğunluktan memnun olduklarını, açılış dolayısıyla fiyatlarda kampanya yaptıklarını söyledi. Vatan ayrıca bu açılıştan önce Kastamonu’da açılış yaptıklarını, 4 ambulansın fenalaşan vatandaşları taşıdığını belirtti. Çanakkale’deki açılışın, güvenlik önlemleri alınması sonucu iyi geçtiğini sözlerine ekledi.

Vatan Bilgisayar açılış mesajında, “Vatan Bilgisayar olarak kalite ve uygun fiyatı tüketicilerimizle buluşturduğumuz yeni mağazalarımızla yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Her yeni mağazamız ile tüketicilerimizle daha fazla yakınlaşırken istihdama katkı sağlıyoruz” sözlerine yer verdi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech