Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gökhan’dan Kandemir’e cevap: ‘Gel beni de denetle’ demeli

Kent Konseyi Başkanı Engin

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir’in kamuoyuna yansıyan beyanatları üzerine Belediye Meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kandemir’in Kent Konseyi başkanlığı görevini yürütemediğini ve bırakması gerektiğini ifade etti.

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, yetkilerinin Çanakkale Belediyesi tarafından kısıtlandığı, önünün kesildiği iddia ederek, kendisinden bir önceki yönetimi İç İşleri Bakanlığı’na şikayet edip, incelenmesini talep etmişti. Ekim ayı Belediye Meclisi’nde konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kandemir’in Kent Konseyi Başkanlığı’nı yapamadığını ve görevi bırakması gerektiğini ifade etti.
Başkan Gökhan yaptığı konuşmada; “Kent Konseyi seçimleri Nisan ayında yapılıyor. Şimdi aylardan Ekim’in başı… 5 ay geçmiş. Yasada yer alan 4 ayda bir genel kurul hükmünü bir kere yerine getirmediğini anlıyoruz. Ayda iki kere yürütme kurulu toplantısı yapılır deniyor… Şimdi İç İşleri Bakanlığı’ndan müfettiş çağıracağına bir tane de kendisi için çağırmalı, ‘gel beni denetle ey müfettiş’ demeli. Genel kurul, yürütme kurulu toplantısı yapılmadı. ‘Bütçe vermiyorlar’ diyor. Kent Konseyi başkanına bütçe verilmez, kent konseyine verilir; onu yürütme kurulu bağlamında Kent Konseyi’nin ilgili meclisleri çalışma kurullarının projeleri doğrultusunda bunların harcanması hükmünde karar verir. Dolayısıyla kamuoyunun kafasını karıştırıcı açıklamalar kendisine yakışmıyor. Bilmiyor, incelemiyor. Eğer yapmayacaksa bu işi bırakmalı, yeni bir Kent Konseyi Başkanı seçmeliyiz. Yoksa kalkıp da bunu buradan, basından, televizyondan şikayet etmesi son derece abes. Eğer yapamayacaksa ki ben yapamayacağını tahmin ediyorum; bu noktada görevi bırakması lazım” dedi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech