Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Küçük öğrenciler küçük yavrularla

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve iki okul barınak ziyareti gerçekleştirdi. Küçük öğrenciler özellikle yavru köpeklere büyük ilgi gösterdi.

18 Mart İlkokulu ve Özlem Kayalı İlkokulu 1. Ve 2. sınıf öğrencileri, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte hayvan barınağına ziyaret gerçekleştirdi.Başkan Ülgür Gökhan 4 kedi 76 köpeğin olduğu barınaktaki hayvanlar için kuru mama ve oyuncak da getirdi.

18 Mart ilkokulu 2. Sınıf öğrencileri, 18 Mart İlkokulu 2. sınıf öğrencilerine kendi yaptıkları hayvan maskelerini hediye etti. Öğrenciler Belediye Başkanı Gökhan ve Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’a da maskelerden hediye etti. Barınak veterineri Mustafa Cesur çocuklara hayvanlar ve barınak hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler şiirler ve kompozisyonlar ile günün anlam ve önemine değindi. Veteriner Cesur mücavir alan içerisinde bulunan sahipsiz hayvanların barınakta tedavi edildiğini ve küpe takıldığını ifade etti. Ayrıca küpenin düşme ihtimaline karşın, Orman Müdürlüğü’nden alınan çiplerin hayvanlara yerleştirildiğini, bu sayede kulağındaki küpe düşse de hayvanla ilgili bilgilere erişilebildiğini de sözlerine ekledi.

Barınaktaki hayvanlara yoğun ilgi ve sevgi gösteren çocuklar, görevlilerin kucağında küçük köpek yavrularını sevdi.

Başkan Ülgür Gökhan günün anlam ve önemine değinerek; “Bu dünya sadece insanlar için tüm canlılar için yaratılmıştır. Dolayısıyla biz insanlar refah içinde yaşamayı hedeflerken, yine allah tarafından yaratılan diğer canlıların da yaşam haklarını korumalıyız. Bu anlayışla kentimizdeki diğer bütün canlılarla birlikte yaşamanın yollarını arıyoruz. Kedi evlerimiz ve köpek barınağımız bunun için var. Kıyıda uçan güvercinler bile bu kentin bir parçasıdır. Kaz dağları ile ilgili mücadelemizin temelinde de bu yatar. Bu vesileyle doğanın tüm canlıları ile beraber korunması yönünde tüm hemşerilerimi duyarlı davranmaya davet ediyorum.” dedi.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech