Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerden tasarruf yöntemleri

Çanakkale’de öğrenciler, öğle aralarında

Çanakkale’de öğrenciler, öğle aralarında okul kantinlerinden alışveriş yapmak yerine okul çevresindeki kantinlerden daha ucuz olan marketleri tercih ediyorlar.

Tam gün eğitim veren okullardaki öğrenciler, öğle aralarında karınlarını doyurmak için okuldan dışarı çıkıyorlar. Okuldan dışarı çıkan öğrenciler direk okul çevresinde ucuz marketlerin yolunu tutuyor. Öğrenciler, okul kantinlerinden alışveriş yapmayıp marketlerden alışveriş yapıyor. Okul kantinlerinin marketlerden daha pahalı olması öğrencileri böyle bir tercih yapmaya yönlendiriyor.

Çalışan bir kişi için 1 TL önemsiz bir miktar gibi gözükse de öğrencilikte 1 TL ile birçok şey alabilmek mümkün… Öğrenciler kantinlerde suyun 75 kuruş ile 1 TL arasında değiştiğini okul dışındaki marketlerden 35 kuruşa su aldıklarını belirttiler. Öğrenciler kantinden 1 su alacakları paraya dışarıdaki marketlerden 2 su alabiliyor. Market poşetleriyle öğrencileri gören vatandaşlar, “Akıllı harcama yapmayı ve keselerindeki parayı idareli kullanmayı öğrenmişler” yorumunda bulundu.

ÖĞRENCİLER TAKDİR TOPLADI

Ailelerinden aldıkları kısıtlı paraları akıllı harcamayı öğrenen öğrenciler takdir topladı. Öğrenciler kantindeki fiyatların yarısında marketlerde aradıklarını bulduklarını belirtti. Öğrencilerin suyun yanında en çok tükettikleri besin, marketlerde paketlenmiş olarak bulunan çiğ köfte… Kantinde 4-5 TL’ye yemek yemek istemeyen öğrenciler paketlenmiş çiğ köfteye rağbet ediyor. Paketlenmiş çiğ köfte 2 TL karşılığında öğrenciler tarafından çokça tüketiliyor.

Kentte öğrencilerden alınan bilgilere göre okul kantinlerinin, okul dışındaki mekanlara göre daha pahalı oldukları için öğrenciler keselerindeki parayı ekonomik harcayabilmek adına alternatif yollar arıyor. Yetişkin kişiler için küçük olan meblağlar öğrenciler için daha anlamlı hale geliyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech