Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilim dersleri ayrı binalarda

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Eğitim Kursları’nın standartlarını belirledi. Bakanlık, yönetmelik değişikliğinin ardından Özel Eğitim Kurumları Standartlar Yönergesi de yeniden düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Özel Eğitim Kurumları Standartlar Yönergesi yeniden düzenlendi. Düzenlemeye göre; Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefe grupları (felsefe, sosyoloji, psikoloji, mantık) gibi bilim grupları Özel Eğitim Kurslarına bağlı ayrı binalarda eğitim-öğretim verecekler.

Yapılan düzenlemeyle bir Eğitim Kursu, aynı binada Türkçe ve Matematik dersi veremiyor. Bu durum ise kurslar için ciddi bir maliyet oluşturuyor. Kurslar işleyecekleri bilim grubu dersleri için mevcut binalarına ilave olarak ayrı ayrı binalara da yatırım yapıyorlar. Öğrenci, her farklı ders için bir binadan öbür binaya ulaşıyor, ulaşmaya çalışıyor. Yeni kiralanan binaların eğitim kursuna dönüşebilmesi için harcanan masraflar hem kurslara, hem de ailelere masraf olarak geri dönüyor.

Çanakkale Birey Özel Eğitim Kurumları kurucusu Evren Yalçın, “Daha çok masraf yaparak yola devam ediyoruz” dedi. Yalçın, “Yasal düzenleme 31 Mayıs akşamı akşam üstü vaktinde elimize ulaştı. Bu Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün çıkarmış olduğu bir düzenleme. Uygulamaya koyulan yeni düzenlemenin bize dezavantajları var. Yeni yatırımlar yapıp, yeni binalar açmak zorunda kaldık. Bu binalar içerisinde tadilatı, maliyeti, kirası ekstra bir masraf unsuru oluşturan bir durum. İsterdik ki tek binada tek bir yapı altında bütün dersleri verebilelim. Bu daha az maliyetli bir durumdur. Bir fabrika üretim bandını büyütür. Neden daha çok satış yapabilmek için. Biz üretim bandımızı büyütüyoruz ama daha çok satış yapmak için değil, kendimizi koruyabilmek için.” diye konuştu.

Fen-Mat Özel Eğitim Kursu Kurucusu Halil Kartay ise konu ile ilgili olarak “En büyük sorun bina ruhsatlarının gecikmesi” dedi. Kartay, “Yeni yapılan düzenleme ile her ders farklı bir binada verilir hale geldi. Bu durumdan kaynaklı olarak öğrenciler hangi dersten eğitim göreceklerse bina bina gezer pozisyona geldiler. Hal böle olunca eğitim ve öğretime devam edebilmek için farklı bir bina kurmak gerekiyor. Masrafların artması ve yeni yapılan harcamalar velilere de yansıdı. Biz Çanakkale’de Fen-Mat olarak ayrı 5 binaya ayrıldık. 5 farklı ders 5 farklı binada işleniyor. Sistemin bu şekilde işlemesinden ötürü ayrı derslerin faklı binalarda işlenebilmesi için ruhsat alınması gerekiyor. Fakat yapılan uygulamada olan prosedürlerin işlemesi gecikiyor. En büyük sorun bina ruhsatlarının gecikmesi diyebilirim. Bu durumdan kaynaklı olarak öğrencilerde, Özel Eğitim Kursları’ da, velilerde şu an bu uygulamadan zararlı çıkmaktadırlar.” ifadelerine yer verdi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech