Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir- Çanakkale kıyıları planlamaya alındı

Balıkesir-Çanakkale Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması toplantısının Çanakkale ayağı, Akol Otel’de gerçekleştirildi.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekansal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirilen, Balıkesir-Çanakkale Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması toplantısının Çanakkale ayağı Akol Otel’de gerçekleştirildi. Proje ile doğal kaynak olarak görülen kıyı alanlarının zaman içerisinde bozulan yapısını korumayı amaçlıyor. Bütünleşik Kıyı alanları Planlarının hazırlanması çalışmaları 2007 yılından bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca sürdürülüyor.

Bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Cezmi Bakut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Yüksel Çevre ve şehircilik bakanlığı, Ulaştırma Haberleşme Denizcilik Bakanlığı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi, Afad, İl Müdürlükleri ve Bölge Müdürlükleri, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Üniversiteler ve Belediyeler olmak üzer yaklaşık 70 kurum temsilcisi katıldı.

Akol Otel’deki, Balıkesir-Çanakkale Bütünleşik Kıyı Alanları Planlaması toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Nazan Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında projenin aşamaları ve son durumu hakkında bilgi verirken; “Projenin birinci etabını tamamlamış durumdayız. İkinci etapta alternatif planları oluşturacağız, üçüncü etapta ise bu alternatif planların üzerinden en doğru yaklaşımı oluşturmuş olarak planı onama aşamasına getireceğiz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından, yüklenici firma tarafından planın detayları sinevizyon eşliğinde görseller aracılığıyla katılımcılara bilgi verildi. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Mekansal Stratejiler ve Çevre Düzeni Planları Dairesi Başkanlığı tarafından projenin nedeni ve amaçları şu şekilde açıklandı:

“BALIKESİR-ÇANAKKALE BÜTÜNLEŞİK KIYI ALANLARI PLANI İLK AŞAMASI TAMAM”

3 etaplı olarak hazırlanmakta olan Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı ilk aşamasının tamamlanmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada; “Birinci etap çalışmaları kapsamında ilk olarak yaklaşık 120’ye yakın kurum ve kuruluşlardan görüş, bilgi ve belge alınmıştır. Ayrıca, farklı meslek disiplinlerinden 12 uzman ve ekibinin arazide yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu; kıyının ve denizin kullanımı için olası plan kararları üretilecek kara ve denizel alan kesimini niteleyen planlama alanı ve geri sahası ile denizel alanlar için 6 ayrı uzmanlık raporu (kıyı yapıları; deniz ulaşımı ve lojistiği, turizm, balıkçılık ve su ürünleri, batimetrik ve oşinografik ölçümler, deniz ekosistemi) hazırlanmıştır. Çok disiplinli bir çalışma yöntemi ile ilgili tüm uzmanların çalışmasıyla elde edilen bilimsel veriler ve bu verilerin analizi ile kurum/kuruluşlardan gelen görüş, bilgi ve belgelerin; planlama disiplini ile derlenerek, planlama çalışmalarına yansıtılmaktadır” denildi.

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech