Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tüccar Siyaseti!

CHP Çanakkale’de delege seçimleri

CHP Çanakkale’de delege seçimleri ile birlikte hat safhaya ulaşan parti içi çekişmeleri, partinin abisi olarak bilinen, her dönemde toparlayıcı ve belirleyici olan İsmail Özay’a sorduk. Özay, Çanakkale’de son zamanlarda yaşanan olayların kendisini çok üzdüğünü belirterek, tüccar siyaseti vurgusu yaptı.

Parti içi çekişmelerin ve rekabetin adeta kaset savaşlarına dönüştüğü Çanakkale CHP’de, taban oldukça endişeli… Cumhuriyet Halk Partisi tabanını endişelendiren ve nereye gideceği belli olmayan iki grubun çekişmesi dolayısıyla taban, Çanakkale’de partinin zarar göreceğini düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir videonun ardından bu hafta karşı atak olarak yeni bir videonun yayınlanması beklentisi sürerken, partide söz sahibi olan eski siyasetçilere durum değerlendirmesi ve çözüm önerilerini sorduk. 13 yıl Çanakkale Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği ile birlikte kurucu il başkanlığı da yapan partinin abisi İsmail Özay, Çanakkale’deki kaosu gazetemize değerlendirdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK İMAR HAKKI İLE BOZULDU

Genel bir bakış açısıyla olayları değerlendiren İsmail Özay, tüccar siyasetini hiçbir zaman anlamadığını ifade ederek sözlerine başladı. Sol siyasetlerin iktidar olamadığını fakat yerelde iktidar olduğu belediyelerde imar hakkı verildikten sonra sol siyasette bozulma meydan geldiğini belirten Özay, 1980’lerde sosyal belediyeciliğin ön planda olduğunu hatırlattı. Kentte dağıtılacak rantların paylaşım sorununun ortaya çıkmasıyla sosyal demokrat partilerin de sağ siyasete benzediğini ifade etti.

“Bu kavga, tüccar siyaseti kavgasıdır. Bir çözümü elbette var ama çok zor. Genel Merkez’den çözülmesi gerekir.” diyen Duayen Siyasetçi, partinin bir manifestosunun dahi olmadığı eleştirisinde bulundu.

ÇÖZÜM BİREYSEL DELEGELİK

2008 yılında partinin kurultaya gidemediğini, Çanakkale’den temsilci gönderemediğini hatırlatarak sözlerine devam eden Özay, bugünkü ise durumun düzelmesi için birincisi delege seçiminin bireysel adaylık ile yapılmasının önemine değindi. 1980’li yıllarda Çanakkale’de sabahlara kadar delege seçimi yapılabildiğini ve eski dönem İl Başkanlarından Tamer Balçık ile seviyeli bir rekabet içerisinde olduklarını da hatırlatan Özay, o dönemde karışık liste ile yapılan seçimin şimdi neden yapılamadığını sorguladı.

Seçimlerin çarşaf liste ile yapılmasının demokrasi adına son derece gerekli olduğunu belirten İsmail Özay, Genel Merkez’in CHP Çanakkale ile birlikte tüm Türkiye’deki delege seçimlerine müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. Özay, benzer sorunların şuan her ilde yaşandığının da altını çizdi.

CHP Genel Merkezinin seçilmiş herhangi birini görevden almasının antidemokratik olacağını da vurgulayan Özay, müdahalenin seçim takvimini uzatarak yapılması gerektiğini belirtti. Özay, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin takviminin sıkıştırılmaması gerekiyor. 15 Ekim’e kadar süre veriliyor. Bu durumda kongreye gidilmemeli” ifadelerini kullandı.

“SAĞ PARTİLER DE BU DURUMDAN MEDET UMMASIN”

CHP Çanakkale’de, parti içi çekişmenin gideceği noktadan üzüntü duyduğunu ifade ederek çözüm önerilerini sunan Özay, öte yandan diğer sağ partilerin bu durumdan medet ummaması gerektiğinin de altını çizdi. Özay, “Şunu özellikle belirtmek isterim ki… Parti içindeki bu karışıklığın, olumsuzluğun nedeni Çanakkale’de az sayıda insandır. Ancak bu kaosun ortaya çıktığı bu şehirde sağ duyulu 2 binin üstünde partili var. Bu duruma sağ duyulu taban müsaade etmez ve müdahale eder.” diye konuştu.

Öte yandan aktif siyaseti bıraktığını belirten Özay, her dönemde olduğu gibi partisinin ve genel merkezin isteği doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi için her türlü göreve hazır olduğunu kaydetti.

Eylem Gözeldere

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech