Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

Çalışkan Çocuk Mehmet

13 yaşında başladığı yorgancılığa 53 yıldır ara vermeden devam eden Usta Mehmet Çakar’dan gençlere tavsiye var: “Sebat, kanaat, çok çalışma ve tutum. Bütün sır bu!”

Mehmet Çakar 13 yaşında Ayvacık, Ahmetçe köyünde başlıyor yorgancılığa. Şimdi Merkez’de bir yorgancı da parça başı yorgan yapıyor. Kış hazırlıklarını yapmaya başlayanlar siparişlerini vermiş bile. Eskisi kadar çok yorgan satılmadığını ifade eden Usta Çakar; “Herkes fabrikasyona yöneldi. Hazır yorgan alıyor. Oysa bu el yapımı yorganlar ne kadar sağlıklı ve dayanıklı.” diye açıklıyor durumu. Kendine “ Çalışkan Çocuk” lakabını takmış. Yol kenarında yorgan dikerken hem gençlere tavsiyede bulundu hem de şu ifadeler ile anlattı hayat hikayesini…

OKUSAYDIM İYİYDİ DE OKUYAMADIM”

“Ben okurdum da babamın bütçesi yetmedi. Oğlum askerliğe devam dedi, köyde bir yorgancıya çırak verdi. O gün aldım iğneyi elime hala elimde. Çok güzel para kazandım. Zamanla kendi dükkanımı da açtım. Kimseye muhtaç olmadım. Her şeyim var çok şükür.Kendi oğlumu çırak diye yetiştiriyordum, onu da Allah benden çok sevdi.”

BEN AÇ KALSAM TÜRKİYE AÇ KALIR”

“Artık yaşlandım tabi, yaş oldu 53. Günde 3 yorgan yapabilirim. Eskiden beş altı yorgan yapardım. Ben çalışmadan duramam. Ben aç kalsam, Türkiye aç kalır. Hayatta yılmam, boş durmam. Hiçbir şey yapmazsam, çıkar tatlı satarım. Eskiden yorgancılık güzel meslekti. Günde 4 saat uyur kalanında çalışırdım. Şimdiki gençlerde merak yok, öğrenme aşkı yok. Sebat, kanaat, çok çalışma ve tutum. Bütün sır bu! Bunu yapan adam aç kalmaz.”

Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech