Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YENİ HİKAYELER YAZILMALI

Gelişmiş ülkelerde kentlerin hafızası

Gelişmiş ülkelerde kentlerin hafızası vardır. Bizim ülkemizde bulunan kentlerin hafızası ise çok yoktur. Yapılanlar unutulmaz ama bizim imarımız da düşüncelerimiz de sık sık değişir. Biraz da mecburen değiştiriyoruz, gelişim adına yapıyoruz bunları.

Son günlerin gelişmelerine bir bakalım. AK Parti kendi iç seçimlerini sessiz sedasız, çok az tartışmayla tamamlamak üzere. Seçilen başkanlara bakıldığında önemli ölçüde kan değişikliğine gidiliyor. Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde sürekli gündeme getirdiği “Metal Yorgunluğu” söylemine uygun değişiklikler yerellerde de uygulamaya sokuluyor. Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanı Sayın Bülent Turan, bu düsturda yol almak için var gücüyle çalışıyor.

Çanakkale Cumhuriyet Halk Partisinde de bildik isimlerle değişikliğe gidilmeye çalışılıyor. Sonuç alınır mı bunu şimdiden söylemek zor. Yapılan mahalle seçimlerine bakıldığında Belediye grubu açık ara ipi göğüsleyecek gibi gözüküyor. Bir sonraki seçimlerde tüm grupların birbirine girmesi sonucu ağır, onarılmayan hataların yaşanması da olasıdır. Değişimin değişmeyen isimleri ile ne tür yenilikler yaşanır bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Çanakkale Milliyetçi Hareket Partisinin ise Türkiye genelinde yaşanan Akşener rüzgarından etkilendiği gözleniyor. Uzun yıllar MHP çatısı altında siyaset yapmış isimler her geçen gün birer ikişer kişilik gruplar halinde partiden ayrılıyorlar. Parti tabanındaki beklenti ise Genel Merkez ve İl yönetimi yetkililerinin farklı bir yol izlemesi bekleniyor. MHP Yönetimleri bunu başarabilir mi? Partinin kan kaybetmesini önleyebilir mi? Bunun için yeterli ortam ve bilgi birikimi var mı? Bunları da hep birlikte zaman içerisinde göreceğiz.

Çanakkale’de yapılan seçimlere baktığımızda siyasetçilerin yeni bir hikaye yazdığını göremedik. Hep bildik eski yöntemler ve söylemler. Tek yeni bir hikaye yazılan seçim çalışmasını ise Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimi gösteriyor. Bülend Engin’in aday olmayacağını açıklamasının ardından yönetime aday olduğunu açıklayan Mustafa Kansu ve yönetiminde yer alan isimlerden oluşan grup. Kansu ve ekibi Çanakkale ticaretini ayakta tutan her işletmeden isimlerin mecliste temsil edilmesi gerektiğini, geniş tabanlı bir meclis oluşturulmasının önünün açılmasını hayata geçirmeyi hedefliyor ve bunun için çalışıyorlar.

Okullar açıldı, sorunlar yığınla

İlk öğretim başta olmak üzere orta ve lise derecesi okullarımız eğitim yılına başladı. Okulların eksiklikleri ise saymakla bitmez. Öğrencileri ve velileri en fazla etkileyen sorunların başında trafik geliyor. Kentimizin trafiği büyük kentleri aratmayacak derecede. Hiçbir yetkili de çıkıp bu sorunun çözümü için kafa yormuyor. Bırakın yeni bir hikaye yazmayı, eski yazılmış hikayeyi bile yeniden okumuyorlar. Sonra da çıkıp biz yöneticiyiz diyorlar.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech