Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEOG!

İmam Hatiplerde okuyanlar, Üniversite

İmam Hatiplerde okuyanlar, Üniversite sınavlarında, TEOG’da başarılı olamayınca, iktidarı bir telaş aldı ki, sormayın. Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı, derhal talimat vererek TEOG sınavlarının kaldırılmasını istedi. Geçici Başbakan da, hemen emri uygulayacağını açıkladı. Peki, nasıl olacakmış? TEOG için, her okul kendi sınavını, mülakatını yapacak, öyle alınacakmış. Al sana bir torpil müessesesi daha. Peki, böyle bir uygulamada kimler okullara girebilecek? Tabi ki, AKP yandaşları. Üstün zekâlı, başarılı çocuklarımız elenecek. Sonra da, beyin göçü neden oluyor diye araştırma yapacağız. Zira mülakatta öyle, bilimle, ilimle alakası olmayan sorular sorulacak ki, bilmek mümkün değil. Zaten AKP iktidarı, Eğitim sistemi ile o kadar sık oynadı ki, sistem sarhoşa döndü. İçmeden sarhoş oldu. Bu kadar çetrefilli yollara ne gerek var ki? Bir sistem getirin, “İmam Hatip Mezunları, istedikleri okula sınavsız, mülakatsız girer” deyiverin. Hatta yelpazeyi biraz daha genişletip, “AKP yandaşları okullara sınavsız girer” de diyebilirsiniz. Mesele kökten hallolur. Zaten millet, ne yapsanız tasvip ediyor. Oy zamanı gelince yine size oy veriyor. Bu yüzden rahat olun. Kafanıza göre takılın. Yanmayan kefene para verip alan, şeyhin mokunu yiyen, Ay’a gidiş yalandı, dünya dönmüyor, düzdür diyenlere inanan insanları kandırmaktan kolay ne var ki? Yeter ki, Din deyin, İman deyin. Kuran deyin. İslam deyin. Allah deyin. Hu deyin. Elhamdülillah deyin. Onlar da, “Çalıyorlar ama çalışıyorlar” deyip, yapılanları tasvip etsinler. Hayaldi gerçek oldu, gerçekten!

TÜKÜRMEYİN

Allah aşkına hiç mi terbiye görmediniz? Adab-ı muaşeret kuralları öğrenmediniz? Hak tu diyerek, olur olmaz yerlere tükürüyorsunuz. Salyalarınızı bırakıyorsunuz. Dağdan mı indiniz? Elinizdeki, arabanızdaki çöpleri olur olmaz yerlere atıyorsunuz. Otobüs duraklarında, Belediyenin oturmanız için koyduğu bantlarda yan gelip yatarken, çekirdek çitletip, kabuklarını yerlere atıyorsunuz. Sizlerin hizmetçisi mi var? Onları temizleyecek. Yediğiniz moku sizler temizleyin. Üç beş metre ötedeki çöp kutusuna çöpünüzü atmayıp, yolun ortasına ya da kaldırıma atıyorsunuz. Ne yazık ki, toplum içinde yaşamayı bilmiyoruz. Hele gençlerimiz. Caddede, sokakta, otobüste, bağırıp çağırıyor. Kahkahalar atıyor. Hasta mı var? Yaşlı mı var? Akıllarına bile gelmiyor. Vurdumduymaz bir toplum olduk. Ne olacak bu memleketin hali? Fıkra mı? Bu kadar olumsuzluktan sonra, fıkra mı olur. Ne olur mu? Peki, olsun bakalım.

ACICIK UCUNDAN

Üç genetik uzmanı, yeni buluşlarını tartışıyorlarmış. Hayvanlar konusunda uzman olan birincisi söz almış: – İnek ve tavuk genlerinden harikulade yeni bir hayvan meydana getirdim; hem süt veriyor, hem de yumurtluyor, eti kırmızı et tadında, ama beyaz et kadar faydalı, bence bu yüzyılın buluşu. İnsanlara istedikleri kadar sağlıklı et, süt, yumurta yedireceğim. Böcek genetiği uzmanı olan ikincisi söz almış: – Arı ile Mok böceği genlerini karıştırdım; yeni türümüz pisliklerden bal yapıyor, hem bol miktarda hem de inanılmaz kaliteli bal imkânına kavuşmuş bulunuyoruz. İnsanlık için çok faydalı bir gelişme sağladığıma inanıyorum!.. Son sözü alan genel genetikçi Dr. Temel, iki meslektaşına bakarak şöyle demiş: – Ben de karpuzla, karafatma genlerini birleştirdim; karpuzu kestiğin anda, bütün çekirdekler yürüyüp gidiyor!.. Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech