Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÜMİT BURUNLULAR

Çok garip bir millet

Çok garip bir millet olduk. Günübirlik, palyatif başarıları göklere çıkartıyor, dünya çapındaki başarıları görmezden geliyoruz. Aynı kulüpten, üç kişinin katıldığı yarışta, derecelerin hepsini biz aldık diye bayram ediyor, yöneticilerimizi kandırıyoruz. Yahu yarım saatte de, bir gün de gelseniz dereceler sizin. Başkaları yok ki! Yöneticiler ne yapıyor? Bu kandırmacıyı yutuyor. Sizinle gururlandık diye beyanatlar veriyor. Çanakkaleli, Başarılı Bilek Güreşi sporcumuz Ümit Burunlular, 02-11 Eylül tarihleri arasında Macaristan’da yapılan Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasına, Milli Takımımız ile katılan başarılı sporcumuz Ümit Burunlular, Engelliler kategorisinde, artı 75 kiloda mücadele ettiği rakiplerini yenerek, Şampiyonada, sol kolda Birinci olurken, sağ kolda ise ikinci olmayı başararak ilimize altın madalya ile döndü. Macaristan’da gerçekleştirilen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonasında, Milli Takımımız şampiyonadan Toplam 2 Altın, 8 Gümüş 5 Bronz madalya alarak, toplamda 15 madalya kazanmayı başaran Milli Takımımız, Şampiyonada takım halinde 4’üncü olmayı başardı. Devşirmelerin elde ettiği başarılardan sonra, aylarca onları konuşuyoruz. Onları yere göğe koyamıyoruz. Öz be öz Türk çocuğu olan, Ümit kardeşimize gösterdiği bu büyük başarıdan dolayı yeterli övgüyü yapamıyor, destek veremiyoruz… Yahu adam ikinci kere Dünya Şampiyonu oluyor. Boru değil. Ümit Burunlular’ı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bileğine kuvvet.

ACICIK UCUNDAN

Bir köyün imamı, öğle namazını kıldırıyormuş. Ayetler okuyup, rükû eden imam, tam secdeye giderken yellenmiş. İnsanlık hali bu. Olmayacak iş değil. Herkesin başına gelebilir… Bu olayı köyde duymayan kalmamış. Köylünün diline düştüğü için çok üzülen imam, köyü terk etmiş. Aradan 15 sene geçmiş. Köyünü özleyen imam, geri dönmeye karar vermiş. Yola çıkan imam, köyün girişinde bir delikanlıyla karşılaşmış. Merak eden imam sormuş:

– Delikanlı, sen kimlerdensin?

– Ben Hacı Yakup’un oğluyum.

İmam yine sormuş: – Peki, sen kaç yaşındasın? Delikanlı biraz düşündükten sonra cevap vermiş: – Emmi, pek emin değilim ama, imam yellendiğinde 3 yaşındaymışım!.****

Temel tutmuş Yahudi’ye bir tokat atmış. Canı fena halde yanan Yahudi, sormuş: – Neden vurdun? – Siz İsa peygamberi çarmıha germişsiniz. – İki bin yıl önce olmuş bir şey bu.
– Valla ben yeni duydum!.. Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech