Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BEKLERDİK Kİ;

Çanakkale Kent Konseyi Boreas

Çanakkale Kent Konseyi Boreas Kırkyama Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “6.İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması”nda konuşan Kent Konseyi Başkanı’ndan ‘Çanakkale termik kenti olmasın. Hep birlikte termiklere karşı çıkalım’ demesini beklerdik.

Çünkü;

Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir; “Bir şehrin ne kadar medeni olduğunu buradan çok daha iyi fark ediyoruz. Burada katkı sunan grup başkanımız Aysun hanımı ve değerli dava arkadaşlarını, belediye çalışanlarını, kent konseyi çalışanlarını ve sizler gibi emek sarf eden fedakar, cefakar hanımefendileri kutluyorum. Aynı zamanda aramızda çok değerli sanat aşığı beyefendiler var. Hepsi çok değerli hepsi çok kıymetli. Kadınların neler yapabileceğini burada hep birlikte her zaman olduğu gibi gösterdiniz. Çanakkale bir tarih kenti Çanakkale UNESCO tarihi mirası. Assos, Troia, Gelibolu, Eceabat ile çok değerli bir kent. Boğazları olan bir kent dağları denizleri ormanları ve en önemlisi bu kentte sizler gibi güzel yürekleri olan bir kent. O yüzden hepimizin çok şanslı olduğuna inanmaktayım. Etrafımızdaki coğrafyaya baktığımızda her tarafta kan, revan, evsiz, yurtsuz insanlar mevcut. Ama Allah’ımıza şükür ki, hem ülkemizde hem şehrimizde birlik ve beraberlik içerisinde işte böyle sanatsal ve büyük uğraşlarla emeklerle sarf edilen bu güzel çalışmalar oluşturulabiliyor. Bunun için burada herkesi kutluyorum. Bu çalışmayı yapmış olan arkadaşlar evlerinden ailesinden feragat ediyor ve emek veriyor. Şehrimize ülkemize barışımıza katkı sunuyor. Yer sofrasında diz kırıp da gönül sofrasında kalp kırmayan bütün dostlar hepinize selam olsun” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir konuşmasında Çanakkale’nin bir tarih kenti olduğunun altını çizdi ve UNESCO tarihi mirası konusunda da sözler etti.

O nedenle; Çanakkale’nin tarihini, doğasına bağlamasını ve çevre mesajını vermesini beklerdik. Yoksa, tarih, doğa yok olurken, “Yer sofrasında diz kırıp da gönül sofrasında kalp kırmayan bütün dostlar hepinize selam olsun” sözüne, kent gündemine termik tehlike yerleşmişken ‘hamaset’ olarak bakmak en doğalı…

Kent Konseyi Başkanı Sayın Engin Kandemir Çanakkale’yi adeta abluka altına alan termik santraller hakkında ne düşünüyor acaba?

Değerli görüşlerini bekleriz…

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech