Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Delege Seçimleri Başlıyor

16 Eylül Cumartesi Günü(yarın)

16 Eylül Cumartesi Günü(yarın) Esenler Mahallesi ile başlayacak Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe delege seçimleri, 29 Eylül’de köylerdeki oy kullanımlarının ardından tamamlanacak. Toplam 5 bin 117 partili sandık başına gidecekken delege seçimleri sonrası yapılacak ilçe kongrelerinde Belediye Meclis Üyesi Ali Uyanık’ın Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunun konuşulması kulisleri hareketlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci hızlı başladı. Adalet Yürüyüşü, Adalet Kurultayı derken oldukça hareketli zamanları geride bırakan partililer, şimdilerde parti içi demokrasi için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

Kongre sürecine girilmesine sayılı günler kalan partide örgüt başkan adayları da belirmeye başladı. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongrelerinin, son olarak il kongresinin yapılacağı CHP Çanakkale’de parti içi siyaset hızlanırken kulisler de hareketlendi. Seçim öncesi merkez ilçe başkanlığı için Belediye Meclis Üyesi Ali Uyanık’ın aday olduğu konuşuluyor.

Merkez bölgedeki mahallelere 2 sandık kurulacak. 16 Eylül’de Esenler Mahallesi, Bahriyeli Kıraathanesi’nde başlayacak delege seçimlerini, 17 Eylül Pazar Günü İsmetpaşa Mahallesi, Kayra Kıraathanesi izleyecek. 23 Eylül Cumartesi Günü, Cevatpaşa Mahallesi – Karacaörenler Derneği, 24 Eylül Pazar Günü, Barbaros Mahallesi- Köşem Kıraathanesi, 25 Eylül Pazartesi Fevzipaşa – Kemalpaşa ve Namık Kemal Mahalleleri izleyecek. Merkez seçimleri, mahallelerin ardından 26 Eylül Salı Günü Kepez Beldesi ile devam edecek. Kepez Beldesi’ne toplam 3 sandık kurulacak. Kepez Bölgesi Boğazkent, Cumhuriyet ve Hamidiye’den oluşuyor.

Merkez Parti üye sayılarına bakıldığında; Barbaros Mahallesi 1570 üye, Cevatpaşa Mahallesi 985 üye, Esenler Mahallesi 994 üye, Fevzipaşa Mahallesi 49 üye, İsmetpaşa Mahallesi 638 üye, Kemalpaşa Mahallesi 83 üye, Namık Kemal Mahallesi 36 üye oy kullanacak.

Kepez İlçesi’nde ise; Boğazkent 264 üye, Cumhuriyet 428 üye ve Hamidiye’den 110 üye sandığa gidecek. Çanakkale genelinde Merkez, Kepez beldesi ve köyler olmak üzere toplamda 5.117 parti üyesi oy kullanmak için sandıklara gidecek.

Her mahallede ve Kepez Beldesi’nde 09.00 – 17.00 saatleri arası yapılacak seçimlerde ilçe görevlileri ise Adem Sırlan, İdris Erolan, Ahmet Çelik, Sıktı Güren ve Kadir Uygur olacak. Köylerdeki delege seçimleri ise akşam saatlerinde yapılacak.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech