Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Okumayı Seviyoruz

Çanakkale Kültür ve Turizm

Çanakkale Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı il genelindeki  Halk Kütüphaneleri, ziyaretçi sayısı bakımından yurt genelinin üzerinde seyrediyor. İstatistiklere göre; Çanakkale 81 ilde ortalamanın çok üzerinde…

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre; Çanakkale İl Halk Kütüphanesi’ndeki toplam kitap sayısı ortalama 48.000 civarında. Kütüphanedeki kitap sayısını iki başlık altında ele aldığımızda 12.000’e yakın roman bulunurken, 12.500 de çocuk kitabı bulunuyor. Çanakkale İl Halk kütüphanesi yetişkin ve çocuk olmak üzere iki ayrı bölümden oluşuyor. Kütüphane yönetiminin de katkılarıyla kütüphaneye seçilen kitapların içeriğinde titiz davranıldığı dikkatlerden kaçmadı. Kütüphanede bulunan kitapların seçilmesinde özen gösterildiği ve objektif bir tavırla her alanda kitap getirildiği öğrenildi.

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi içerisinde Yerel Gazeteler bölümü de mevcut olup Çanakkale’de basılan 12 gazete arşivleniyor. Bu gazeteler, kütüphaneye gelen kullanıcılar tarafından sadece kütüphane içerisinde okumak koşuluyla paylaşılıyor.

Çanakkale İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Çanakkale tüm yurt genelinde okuma alışkanlığı olarak ortalamanın üzerinde bir bölge olma özelliğini elinde tutuyor. 2016 verilerine göre Çanakkale’de her 100 kişiden 35’i okudu. İstatistiksel verilere göre, Çanakkale İl genelinde her 100 kişiden 35’i Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphanelerden kitap alıp okudu.

“İL GENELİNDE GÜNDE ORTALAMA 577 KİŞİ KÜTÜPHANEYE GİDİYOR”

Müdürlükten alınan bilgilere göre; il genelinde halk kütüphaneleri 180.834 kişiyi ağırladı. İlçeler dahil olmak üzere günde ortalama 577 kişi kütüphaneleri ziyaret etti. Çanakkale’de il genelinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait 11 Halk Kütüphanesi mevcut.

Çanakkale’de il genelinde halk kütüphaneleri üye sayısı 14.000 kişiyken, Merkez İlçe’de bulunan Halk Kütüphanesi üye sayısı 8.000 kişi.

“GÖRME ENGELLİ VATANDAŞLAR DA UNUTULMADI”

İl Halk Kütüphanesi’nde görme engelli vatandaşlarda unutulmayarak kaynak sağlama alanında sesli kitap ve sesli betimlemeli filmleri de mevcuttur. Sesli kitaplardan ve betimlemeli filmlerden hem yetişkinler hem de çocuklar faydalanabiliyor.

Çanakkale Kütüphane Haftası’nda ise yıl boyunca kütüphaneden en çok kitap alıp okuyan kişiye de ödül veriliyor. Toplam 6 farklı kategoride 6 kişiye ödül veriliyor.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech