Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Meclis karara vardı

İl Genel Meclisi Eylül ayı üçüncü birleşimi, dün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturumun ana gündem maddesi olan Eski İl Özel İdaresi Binası’nın yıkılıp, halkın kullanımına açılması prensip kararı ise oyçokluğu ile alındı.

Dün saat 16:00’da başlayan İl Genel Meclisi Eylül ayı 3. Oturumunun ana gündem maddesi, İl Özel İdaresi’nin yıkılarak halkın kullanımına sunulmasının prensip kararı, oyçokluğu ile alındı. MHP’li R.Cahit Özer’in rant iddiasıyla karşı çıktığı gündem maddesine, MHP grubunun çekimser kaldığı görüldü.

İl Genel Meclisi’nde alınan karar şöyle; “Çanakkale İl Özel İdaresinin eski binası ile arka tarafındaki Halk Bahçesi’yle bu binanın arasındaki yapılabilecek, üzerinde herhangi bir yapılaşmanın yapılabilir olmadığı, sadece halkımızın ve şehrimizi ziyarete gelen misafirlerimizin paylaşabileceği geniş bir alan kazandırılması noktasında gereken kurumlarında üzerlerine düşeni yapması ve eski Özel İdare binası arkasındaki binaların da kamulaştırılıp, gereken tüm adımların atılması şartıyla mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait olan 19 ada, 42 parselde ki eski İl Özel İdare binası olarak kullanılan taşınmazın meydan ve yeşil alan olarak kullanılmak üzere, üzerlerinde ticari ve özel kullanıma verilecek şekilde herhangi bir yapı yapmama kaydıyla bedelsiz olarak kamunun kullanımına terk edilmesi hususunda, Çanakkale İl Genel Meclisi’mizin her türlü adımı atmaya ve gereken işlemleri yapmaya hazır olmasına dair prensip kararı alınması kararlaştırıldı.”

Sabih Can Durmuş – G. Nermin Yıldız

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech