Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Altı yıldır 18 Mart törenlerine alınmıyorum”

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa

Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Gelibolu Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında altı yıldır kendisi dahil Gelibolu Belediyesi temsilcilerinin, Gelibolu’daki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenlere alınmadığını dile getirdi.

Gelibolu Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı, bugün belediye içerisinde yer alan meclis salonunda gerçekleştirildi. İlerleyen dakikalarda MHP’li meclis üyesi Ahmet Sezgin’in, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın törenlere alınmamasını anımsatması üzerine, Belediye Başkanı Özacar iki kere kendisinin, iki kere belediye başkan yardımcılarının ve iki kere de başkan vekillerinin Abide’deki törenlere alınmadığını dile getirdi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Sezgin’in; “Siz Çanakkale’ye gidiyorsunuz, 18 Mart törenlerine çağrılıyorsunuz, size yer ayrılıyor; Gelibolu’da Şehitlik’te yapılan törenlerde sayın komutanım, sayın kaymakamım deniyor, belediye pas geçiliyor. Burada Gelibolu kaybediyor” demesi üzerine konuşan Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar; “Altı yıldır 18 Mart törenlerine alınmıyorum. İki yıl ben gittim. Bir defa Başkan Yardımcım Selçuk Bey gitti, onu da almadılar. Çanakkale halkı 18 Mart törenlerine alınmıyor; ona ne diyeceksiniz? Geçtiğimiz dönemde Ahmet Nalbant vardı, o gitti onu da sokmadılar. En son 2015 yılında sayın Oktay Çağatay (eski Kaymakam) ile gittik. Sayın Kaymakam’a beni buraya almazlar dedim. Gittiğimizde sayın Kaymakam’ı protokole aldılar; bana ‘siz dışarıya çıkacaksınız’ dediler” dedi.

“İçeriye alınmadım”

Konuşmasının devamında Özacar; “Sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken Çanakkale’ye geldiler. Sayın Ayhan Gider de oradaydı. Bütün Beldelerin protokolde yeri vardı, Gelibolu Belediye Başkanlığı’nın yeri yoktu. Ve ben oraya gittim kenarda durdum. Sayın Orman Bakanımız geldi buraya; ben hem Gelibolu Belediye Başkanıyım, hem de Su Birliği Başkanıyım; geldiklerinde ben oraya gittim; oraya gittiğimde koltuklar bomboştu, orada Gelibolu Belediye Başkanının yeri yoktu, dışarıya çıkın dediler. Ve ben aynen gittim dışarıda kapıda bekledim; içeriye alınmadım. Ama aynı yerde bizim Gelibolu belde başkanları oradaydı ve kürsüye çağrıldılar” dedi. Özacar konuşmasını; “Ben seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partili belediye başkan adayıydım, seçildiğimde tüm Gelibolu’yu temsil eden belediye başkanı oldum. Bugüne kadar hiç kimseye farklı tavır ve üslupla yaklaşmadım. Bizim ayrıştırılığa değil birleştiriciliğe ihtiyacımız var” ifadeleri ile sonlandırdı.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech