Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
root

Çocuklara adaleti verin!

Herkes çocuğunu sevindirmek ister. Çocuğuna, hatta etrafındaki çocuklara hediye almak, onların yüzünü biraz güldürüp, mutlu edip, onları heyecanlandırmak ister. O yüzden çocuklar kadar anne ve babalar da bekler çocukların doğum gününü…

Çocuğunuzu ilk kucağınıza aldığınız anı her sene bir kez daha hissetmek, o anı kutsamak, ortak bir anı ile ölümsüzleştirmek amacı ile kutlanır doğum günleri! Buraya kadar her şey normal! Peki, siz çocuğunuza doğum günü hediyesi seçerken beklenti çıtasını nerede tutuyorsunuz? Sizi bekleyen tehlikenin farkında mısınız?

Ekonomik değeri olan, ihtiyaçlar listesinde adı bile geçmeyen, hatta sırf eşe dosta nispet olsun diye aldığınız hediyeler çocuğunuzu gerçekten mutlu ediyor mu? Her sene bir önceki seneden farklı, bir önceki seneden pahalı, kaliteli bir hediye ile çocuğunuzun dünyaya geldiği o günü gerçekten anlamlı bir şekilde kutlamış oluyor musunuz? Peki, yıllar sonra büyüyen çocuğunuz geriye dönüp baktığında sadece pasta yemekten şeker komasına girdiği anları mı hatırlasın istersiniz?

Doğum günü kutlamak bizim adetlerimiz de vardır yoktur gibi sosyal kasılmaların dışında elbette isteyen herkes doğum günlerini kutlayabilir. Bir insanın dünyaya geldiği tarihi her sene sevinçle hatırlamanın kime ne zararı olabilir ki.  Sadece demek istediğim şey, öyle bir hediye seçin ki bu sizin için aile geleneği haline gelsin. Öyle bir hediye seçin ki yıllar sonrasında da kalabilsin. Parasal bir değer biçilemesin. Aynı akşam bozulma ihtimali olan bir oyuncaktan daha değerli değil midir beyaz bir kâğıda seni seviyoruz yazmak…  Bir sonraki sene üst modeli çıkacak olan bir cep telefonundan daha değerli değil midir okunmaya değer bir kitap almak…  Yine bir sonraki sene giyemeyeceği bir marka kıyafetten daha değerli değil midir her sene aynı tarih ve saatte mutluluk kahkahaları artmak…

Ana Muhalefet Partisi anlamlı bir hareketle Tarihi Yarımadada Adalet Kurultayı kurdu. Aslında bu kurultay zaten yıllardır hepimizin içinde kurulu değil miydi? Hepimiz bir yerlerde haksızlığa uğramadık mı?  Ben de adalet arıyorum, Berkin için, Eren için, vatansever dindar adam( buradaki adam kelimesi mecburiyetten kullanıldı) kisvesi altındakiler tarafından istismar edilen çocuklar için, işçi olmaya mahkûm edilen çocuklar için, öksüz ve yetimler için, savaş mağduru çocuklar için, adaletsiz gelirler ile yaşamaya mahkûm edilmiş tüm çocuklar için birilerinin cebinde kaybetmeye mahkûm edildiğimiz adaleti arıyorum.

Abuk sabuk hediyeler ile çocuklarınızı tüketim aşkının ortasında eritmeyin. Adaleti bağıra bağır arar hale geldik. Bu ülkenin gelecek nesilleri dallarında yeşermeden soluyor yıllardır! Artık fark edin, bilinçlendirin. Almak çözüm değil, vermekle başlar her şey! Ekmeğimizi ve sevgimizi yanımızdaki ile paylaşmakla…  Sil baştan başlamak gerekiyorsa başlayalım. Çocukları kurtarırsak, kurtarabilirsek, kurtaracağız ülkeyi de…  Çocuklarınıza onu bunu almayın, onlara adaleti verin!

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech