Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramınız Zehir Olmasın

Kurban Bayramı tatili yarın

Kurban Bayramı tatili yarın itibari ile başlıyor. Bayram tatilinin 10 gün olması sebebiyle tatil için yola çıkacak vatandaşların araçlarının ne kadar güvenli olduğu ise soru işaretleri oluşturuyor.

Uzun bekleyiş sonrasında Bakanlar Kurulu kararıyla 10 gün olarak açıklanan Kurban Bayramı tatili en çok turizmcileri, ardından ise tatile çıkacak vatandaşları sevindirdi. Ancak akıllardaki soru işareti ise bu bayramda trafik terörüne kaç tane kurban vereceğimiz. Her bayramda içimizi yakan trafik kazalarına kurban verdiğimiz insan sayısının azalması için, ilgili kurumlardan vatandaşlara kadar herkes önlemini alıyor. Peki uzun bayram tatilinde yola çıkacak olan vatandaşların araçları yeteri kadar güvenli ve yola çıkmaya hazır mı?

ARAÇ LASTİKLERİNE DİKKAT

Bayram süresi boyunca Çanakkale’de hava sıcaklıklarının ortalama olarak 30-32 derece aralığında gerçekleşmesi beklenirken, nem oranının yüzde 45 civarlarında olması tahmin ediliyor. Uzmanlar ise asfalt sıcaklığına dikkat edilmesi noktasında yola çıkacak vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Güvenli bir seyahat için yola çıkılmadan önce araçların gerekli kontrollerinin mutlaka yaptırılması gerekiyor. Yapılan istatistiklere göre, Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının yüzde 40’ının, tatil mevsimi olarak gösterilen Haziran-Eylül ayları döneminde meydana geldiği ifade ediliyor. Bu durumda öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta asfalt sıcaklığına mukavemet gösterebilecek araç lastiklerinin tercih edilmesi olarak öne çıkıyor. Kullanım süresini tamamlamış lastikler, aracın yol tutuşu özelliğini kaybetmesine ve fren mesafesinin uzamasına yol açıyor. Bu da kazalara davetiye çıkaran etkenlerin başında yer alıyor. Yetkililer tarafından 4 mm’nin altındaki lastiklerin mutlaka yenileriyle değiştirilmesi gerektiği uyarılarında bulunuluyor.

Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech