Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Araya yol girdi

Kepez’in ilçe olup olmayacağına dair tartışmalar kentin gündemine yeni düşmüşken, iki belediye arasında yol tartışması başladı bile… Basın toplantısı yapan Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan, Kepez ve Merkez arasındaki ulaşım sorununa vurgu yaparak; “Hastane açılana kadar eğer ulaşım sorunu çözülmezse Çanakkale halkı Kipa’da iner.” dedi.

Kepez Belediye Başkanı Dr.Ömer Faruk Mutan, her ay düzenlediği gündem değerlendirme toplantısında Çanakkale’nin en önemli sorunu olarak gördüğü ulaşım ve otopark sorununa değindi. 4 yıldır aynı sorunla uğraştığını ifade eden Başkan Mutan; “Hiç Kepez’den Esenler’e gittiniz mi? Yol tam bir saat sürüyor. Bizden önceki Belediye Başkanlığı döneminden beri ulaşım ağı içerisinde entegreyiz. Bir yıldır mahkemelik haldeyiz. İki ayrı siyasi parti çözüm üretemedik.” dedi.

Sorun çözülmezse ancak Kipa’ya kadar ulaşım sağlanabileceğini ifade eden Mutan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Genel Merkez’imize söyledim. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız inatla bu işi çözün demesine rağmen merkezdeki Belediye bu işi çözmüyor. Duysunlar beni diye söylüyorum; üç defa gittim Genel Merkez’e ‘Çözün bu sorunu, bizi mahkeme kapılarına düşürmeyin dedim.’ çözemediler. Taşınanlar mutsuz, taşıyanlar mutsuz, biz mutsuzuz. Kim mutlu? Orada bir müdür var ulaşımdan sorumlu Hayati. Hayati mutlu. Başka da mutlu insan yok. Adam ne derse oluyor! Böyle bir dünya yok! Yerel yönetimler için yapılan genel memnuniyet anketleri var; yaptığımız anketlerde bu ulaşım sorunu en önde. Biz bu entegre ulaşımı destekliyoruz ama bu haliyle kesinlikle desteklemiyoruz. Tamamen teslimiyetçi bir sistem. Yarın hastane açılacak. Kimse kusura bakmasın. 25.741 nüfuslu Kepez’in menfaatleri iç ediliyorsa, biz buna müsaade etmeyeceğiz. Açık net konuşuyorum. Eğer ilde trafik sorunu Kepez dışlanarak çözülecekse, Devlet Hastanesi açıldığı anda Çanakkale’den gelen Kipa’da iner. Ben de buradan üç kuruşa insanları Hastane’ye taşırım. Adam Lâpseki’den geliyor, Ezine’den geliyor, garaja iniyor. Adamı Kepez’e sokmuyorsun. Amacınız yükü azaltmak değil mi? Adam belki dişe gidecek, limana gidecek. Halkı kim destekleyecek, ayıptır! Size tarih veriyorum, tehdit etmiyorum. Yol dediler, yolu yaptık. Bu hastane Ekim- Kasım ancak açılacak. Hastane açıldığında ulaşım noktasında sıkıntı yaşanacak. Beni görevden alabilirler, alsınlar. Kepez halkının hakkını yedirmem. Protokol sundum ben bunlara, 3,5- 4 yıldır uğraşıyorum. Bir yıldır mahkemedeyiz. Hâkim dedi ki; ‘İki parti gidin anlaşın ayıptır.’ Bu kadar haksızlığa, dilsiz şeytanlığa gerek yok.  Hz. Ali ne diyor; ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’ Ben dilsiz şeytan olmadım. Buraya siyasi büyükler de geldi. Onlar da konuyu biliyorlar. Niye çözmediler onu da bilmiyorum. Biz insan odaklı, çözümleyici bir belediyeyiz.” dedi.

ÇÖZÜM SARIÇAY’DA RİNG

Kent içi ulaşım için çözüm önerileri sorulan Başkan Mutan; “Sarıçay mevkiinde bir ring noktası oluşturulur. Belirli toplama boşaltma noktası oluşturulabilir. Vilayetin önünde bir indirme bindirme noktası oluşturulabilir. Şu an Kepez’den otobüse biniyorsunuz git Allah git Esenler’e bir saatte gidiyorsunuz. Yol bitmek bilmiyor ama orada çok bilenler var, çok bilenler orada öyle olmaz, böyle olacak diyor. Halk Otobüslerine de sesleniyorum; bize destek verin diyorum. İnatla yapmak istemiyor, çözmüyorlar.” dedi.

LİSTELERİ DELERİM

CHP’nin içinde bulunduğu kongre sürecini değerlendiren Mutan; “Ben de siyaseten adalet arayacağım. Açık ve net konuşuyorum, çarşaf listesi olmazsa onu delmeye adayım. Gerekirse başkanlıktan istifa ederim ve adaylığımı koyarım” dedi.

Başkan Mutan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ben siyasette adalet arıyorum.  Hukuk arıyorum. Temsilde adalet arıyorum. Yönetime seçilme noktasında herkesin temsil edilebildiği bir süreçle alakalı kongrelerimizin demokratik bir şekilde evrilmesi noktasında sosyal medyada paylaşımlarda bulundum. Bir önceki kongrede olduğu gibi 13 kişi fazlasıyla yani yüzde 50 nokta küsurla 25 kişilik yönetim kurulu istemiyorum. Açık ve net olarak söylüyorum; eğer çarşaf liste olmazsa o listeleri delmeye adayım. Ben yönetmek istiyorum diyenler gidecekler divana dilekçe vererek yönetmek istiyorum diyebilsinler istiyorum, bizde gidip o arkadaşı destekleyeceğiz. O listeleri delik deşik edeceğiz. Siyasette adaleti tesis edemezsek; yarınları kurgulayamayız. Orada boşuna bir kongre yapmış oluruz. Siyasette adaleti sağlamak için siyasi partiler yasasını da değiştirmeye gerek yok. Çarşaf liste ile bunu yapabiliriz. İlçe başkanlarımıza da sesleniyorum; tek bir kişi bile aday olsa çarşaf listeyle seçim yapın. Bir kişi de çıkıp diyebilsin bende yönetmek istiyorum diye, seçilmek istiyorum. Belki de o istenç ciddi anlamda karşılık bulacak tabanda. Neden buna müsaade etmiyorlar? Bu tüzük demokratik bir tüzük değildir. Partimin tüzüğü muhalefeti barındırmıyor. Muhalefeti barındırmayan tüzük demokratik bir tüzük değildir. O yüzden değiştirmek gerekir, demokratik hale evirmek gerekir. Bence bir tüzük kurultayı yaparak, siyasi partiler seçim yasası tasarısı çerçevesinde Çarşaf Liste ile empati ve saygı çerçevesinde bunu başarabiliriz. Ülke yönetilemiyor. Siyaset tıkandı.” dedi.

Seçimlerin Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde değil de Kolin Otel’de yapılmasını öneren Başkan Mutan; “Bizi Türkan Saylan’a hapsetmeyin. Kongremizi yakışır bir yerde yapalım. Gerekirse parasını cebimden vereyim.”dedi.

KIVIRSINLAR İŞİ İLÇE OLALIM DA GEREK VAR MI?

Kepez Ak Parti Gençlik Kolları Kongresinde Milletvekili Bülent Turan’ın Kepez’in İlçe olması ile ilgili yaptığı açıklamalara da cevap veren Mutan; “Kepez ilçe olsa var ya ne mutlu olurum, böyle bir kasılırım. Böyle bir süreci yaşatan bir takvim yok sanırım, ilçe olmaktan mutlu oluruz. Ama bize gerek yok ki! Sevgili Bülent Turan kardeşim gidecek Cumhurbaşkanı’na ya da Başbakan’a ‘Burayı ilçe yapalım’ diyecek, olacak bitecek. Ben isterim ama biraz da aklın yolu da bir olsun isterim; ilçe olursak ilçe müftüsü, ilçe milli eğitim müdürü o müdür bu müdürü… İyi de bu devlet bu kadar zengin mi? İşin bu tarafını da sormak lazım. Büyükşehirden biz faydalanırız; benim elimde asfalt yapma şantiyesi yok. O yüzden ben büyük fayda görürüm ama diğer ilçeler görmez. İktidar ellerinde, bir telefona bakar; KHK ile bir imza ile ilçe oluruz. Ben isterim, Kepez halkı da ilçe olmak ister, bu mutluluğu benimle birlikte paylaşır ama aklın yolu da bir. İstemiyor gibi laflar çıkmış, istiyorum, Bülent bey bir alo desin, yeter! Ben ülkenin zenginliklerinin daha adil kullanılması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

ONLAR ÖLÜRSE DEVLET ÖLÜR

Sakallı görüntüsü ile basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Mutan,168 gündür açlık grevinde olan Semih ve Nuriye’ye destek olmak için sakal bıraktığını ifade ederek; “Semih ve Nuriye açlık grevinde 168. günüdeler. 94 gündür devletin kontrolündeler. Türkiye Cumhuriyeti kendi insanının malını ve canını korumakla yükümlü yurttaş cumhuriyetidir. Bu insanlar devletin kontrolünde ölürse, devlet ölür.” dedi. Dilek Akşen

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech