Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Esnafa Yapılandırma Müjdesi

Borcu olan esnaf için

Borcu olan esnaf için yeniden yapılandırma imkânı doğdu. Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder konu ile ilgili detayları gazetemiz ile paylaştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı açıklama ile 446 bin 323 esnaf ve sanatkârın yaklaşık 22 milyar lira kredi bakiyesi bulunduğunu, esnafın 2017 yılına yeni bir moral ve enerjiyle devam etmesi için Kredi Kefalet Kooperatiflerine borçları bulunan esnaf ve sanatkârın borçlarının yapılandırılması gerektiğini belirtmişti. Bu bilgiler ışığında Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine borcu olan esnafa anaparayı ödeyerek biriken tüm faizin silinmesi ya da yeni bir yapılandırma ile daha düşük faiz oranlarından faydalanma yolu açıldı.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, “Esnafın borçları için son 15 yılda dördüncü kez yapılandırma yapıldığını belirterek şunları dile getirdi: “Yine gündemde kredi çekip ödemeyen esnaf için bir yapılandırma süreci var. Bunun yanı sıra sıfır faizli krediler de dağıtıldı. Esnaf bu yapılandırma sürecinde borcunun anapara olan dilimini tamamen ödediğinde biriken bütün faizleri siliniyor. Anaparayı ödeyemeyecek olup tekrar yapılandırma yapmak isteyen esnafa ise 12 aylık bir yapılandırma için 0,8, 24 aylık yapılandırma için ise 1,2 oranında faiz avantajı doğuyor. Borcu olan esnafa tavsiyem, bu yapılandırma şartlarıyla başvurularını bir an önce yapmaları şeklinde olacaktır.”

Son Gün 28 Eylül

“İmkânı olan esnafın birikmiş bütün faizleri affedilecek şekilde anaparayı ödeyerek borçlarını kapatmaları, onların faydasına olacaktır. Biz Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak borcu olan esnafa mektup yazarak, telefonla arayarak yapılandırmadan faydalanmaları yönünde çağrıda bulunuyoruz. 8 Ağustos’ta bu yapılandırma süreci resmen başladı. 28 Eylül’e kadar devam edecek. Son gün geldiğinde yapılandırma için bir yoğunluk olmaması adına bir an önce borcu olan esnafı işlemlerini yaptırmak üzere bekliyoruz.”

Engin Ören

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech