Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Öz Çiftçinin Nabzını Tuttu

Eceabatlı köylülerli ziyaret ederek

Eceabatlı köylülerli ziyaret ederek sohbet eden CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; “CHP Tarım Politikaları, çiftçimizi tekrar milletin efendisi yapacak.” dedi.

10 Ağustos Anafartalar Zaferi kutlamaları ve Adalet Kurultayı alanı yerinde incelemeleri ardından Eceabat’ta temaslarını sürdüren CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP İlçe Başkanı Muzaffer Övün ile birlikte, Eceabat merkezinde, Yalova Köyünde, Kumköy’de, Büyük Anafartalar Köyünde ve Küçük Anafartalar köyünde hemşehrileriyle bir araya gelerek sohbet etti ve gündemi değerlendirdi.

Büyük Anafartalar köyünde üreticiler ile bir araya gelen CHP’li Öz, çiftçimizin sorunları ve çözümleri üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

Üreticiler ile yaptığı görüşmeler hakkında açıklamalar yapan CHP’li Öz, şunları ifade etti; “Buğday alım fiyatlarının geç açıklanması, domatesin üretim maliyetlerinin artmasına karşın, tarladaki satış fiyatının düşük olması, çiftçimizin direncini kırmakta ve üretimden vazgeçmeyi düşündürmektedir. Üreticiye destek olunmadığı gibi tarımda ithalatın kolaylaştırılması çiftçiliğimizi bitirme politikasına dönüşmüştür.

Geç açıklanan buğday fiyatının 75 kuruş olarak ilan edilmesi, çiftçimizin üretim maliyetini karşılamamıştır. 2002 yılında 1 litre mazot için 3 kg buğday veren çiftçimiz, bu yıl 5 kg buğdaya 1 litre mazot alabilmektedir. Gübre fiyatları %300’ün üzerinde artarken gübre alımındaki destekleme 3-4 kuruş artmaktadır.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çiftçi Politikalarına da değinen CHP’li ÖZ şunları ifade etti: “Sürdürülebilir bir tarım politikası ile çiftçimiz bu kısır döngüden kurtulacaktır. Çiftçimiz dünyadaki çiftçiler ile eşit standartlara getirilecektir. Cumhuriyet Halk Partisi tarım politikaları ile ülkemiz rahat bir nefes alacak, eskiden olduğu gibi yine köylü milletin efendisi olacak ve bırakın tarım ürünü ithal etmeyi, Dünya tarım ürünü ihracatında söz sahibi olacaktır.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech