Boğaz köprüsünün temelinin atıldığı nokta olan Lapseki’de yaşanan değişim, gözle görülür boyutta…
İş yatırımlarının ve arsa alım taleplerinin büyük artış yaşadığı ilçede birçok çalışma gerçekleştiriliyor.
1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atıldığı nokta olan Lapseki’de yaşanan değişim gözle görülür boyutta. İlçede altyapı sistemlerinde yapılan değişimden, üst yapı çalışmalarına kadar birçok faaliyet yürütülüyor. Kanalizasyon, yeni içme suyu hattı, doğalgaz hattı boru döşeme ve yapılan ev bağlantıları nedeniyle Lapseki’nin sokaklarında çalışmalar gerçekleştiriliyor. İki senedir devam eden altyapı çalışmalarının, 2018 yılı ilk altı ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Doğalgaz boru hattı çalışmalarının ise tamamıyla bitmesi için daha süre var; ancak tamamlanan ilk yerlere Ekim ayı gibi doğalgaz verilmesi planlanıyor. Altyapı çalışmaları tamamlanan noktalarda ise üst yapı kilitli parke taş döşeme çalışmaları yapılıyor.
İlçede yapılan inşaatlar da dikkat çekici. Dışarıdan göçün yaşandığı Lapseki’de yeni yerleşim alanları inşa ediliyor. İlçe sokaklarında gezerken birçok inşaat çalışmasına rastlamak mümkün. Öte yandan Lapseki Kordonu’nun yenilenmesi de dikkat çekici. Çanakkale Boğazı’nı geçmek isteyenlerin ilk gördükleri bölge olan Kordon baştan aşağıya yenilenmiş durumda. Batı Kordonun Güzelyalı Caddesi boyunca sirkülasyonu sağlamak amacıyla Çınarlı Deresi üzerinde yapılacak olan köprü de bölgede olumlu bir değişime neden olacak. Dere üzerine yapılacak köprünün 4 metre genişliğinde ve 20 metre boyunda inşa edilmesi planlanıyor.
İnşa edilen ‘İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin yanı sıra ‘Atık Su Arıtma Tesisi’nin de çalışmalarına başlanmış durumda. Atık Su Artıma Tesisi’nin tamamlanması ile birlikte Lapseki’de günde ortalama 5236 m3 atık su arıtılacak ve arıtılan sular denize aktarılacak. Lapseki Belediyesi’ne talep olduğunda ise arıtılan sular zirai sulamada kullanılacak.
Trafiğe kayıtlı araç sayısında da artış yaşayan Lapseki’de, Ağustos 2017 itibariyle bu sayı 8 bini geçmiş durumda…
Atakan Alkış