Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Troya Open Satranç Turnuvası Başladı

Troya Festivali Uluslararası Açık

Troya Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 7 Ağustos Pazartesi günü Kolin Otel’de düzenlenen tören ile başladı. Turnuva, 13 Ağustos 2017 Pazar günü ödül töreniyle son bulacak.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Çanakkale 1915 Satranç Kulübü’nün ortaklaşa gerçekleştireceği 25. Çanakkale Troya Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası 08-13 Ağustos 2017 tarihleri arası Kolin Otel’de gerçekleşiyor. 25 yıldır yapılan bu organizasyona yerli ve yabancı 500 satranç sever sporcu  katılıyor. 25 Yıldır Çanakkale’nin ev sahipliğini yaptığı Çanakkale Troya Festivali Uluslararası Açık Satranç Turnuvası ile start aldı. Kolin Otel’de düzenlenen müsabakalar, 7 Ağustos Pazartesi saat 16:00’da protokol üyelerinin sembolik başlama hamlesiyle başladı. Düzenlenen organizasyona Çanakkale Belediye Başkanvekili Ali Rıza Gültekin, Kolin Otel Genel Müdür Yaşar Ersoy ile organizatör Turgut Tunca katıldı. 25 yılık organizasyon açılış konuşmalarıyla devam etti.

“TÜM KATILIMCILARA BAŞARILAR”

İlk olarak konuşmasını Çanakkale Belediye Başkanvekili Ali Rıza Güntekin yaptı. Güntekin; “Çanakkale Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde bu tür turnuvalara her zaman için katkıda bulunmaktadır. Öğrendiğim kadarıyla bu yarışma A ve B kategorilerinde olmak üzere iki kategoride devam edecek ben şimdiden tüm katılımcı arkadaşlara başarılar dilerim.”dedi

“GÜZEL BİR YARIŞMA DİLERİM”

Kolin Otel Genel Müdürü Yaşar Ersoy da yaptığı konuşmada böylesine güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Müdür Ersoy konuşmasında;  “Değerli sporcular Kolin Otel Genel Müdürü olarak, sizleri burada görmekten, bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan, büyük mutluluk duyuyoruz. Çok güzel çok çentilmence bir yarışma olacağı düşüncesindeyim hepiniz kolin otele hoş geldiniz. Çok başarılı ve çok güzel bir yarışma diliyorum.”dedi

“ÇANAKKALE’YE HOŞGELDİNİZ”

Müdür Ersoy’un konuşmasının ardından söz alan emektar satranççı Turgut Tunca, böylesine etkinliklerin uzun soluklu olması için ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını ifade ederek, “Turnuvada yaklaşık 500 sporcu var velilerle birlikte yaklaşık bin kişi burada bu sporcuların yaklaşık 70-80 kadarı Çanakkaleli geri kalan 400’ün üzerindeki sporcu  Türkiye’nin diğer illerinden gelen arkadaşlar açık bir turnuva iki kategoride yapılan bir turnuva bin 800 üstü ve bin 800 altı olarak düzenleniyor. Çanakkale’ye hoş geldiniz sizleri Çanakkale’de görmekten mutluk duyuyoruz. Bu sene 25 ama inanıyorum ki bu turnuva ileri ki yıllarda da üzerine koyarak katlanarak artacaktır” dedi.

Sabih Can Durmuş

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech