Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale’de Esnaf Olmak Zor”

İzmir’den Çanakkale’ye yerleşerek binbir

İzmir’den Çanakkale’ye yerleşerek binbir zorlukla sit alanı olarak belirlenen Çarşı Caddesi içerisinde dükkân açan Emine-Ali Aydoğdu çifti, tabela konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Sit alanı içerisinde olduğu için ahşap zemin üzerine krom ya da altın renginde harflerle tabela takılabilen Çarşı içi Tekke Sokak’ta iki ay önce bir çiğköfte salonu açıldı. Salonun logosu belediye tarafından kabul edilmeyince logosuz tabela koymak zorunda kalan Emine-Ali Aydoğdu çifti; “Bir sürü yerde logolu dükkân tabelaları var. Onlar bu izni nasıl aldı? Anladım ki Çanakkale’de esnaf olmak çok zor.” dedi.

Hacıalioğlu Çiğköfte adı ile açılış yapan kafede bazlamadan yaprak sarmaya kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Aydoğdu ailesi tarafından işletilen kafede çok uygun fiyatlara yöresel lezzetler tadabilirsiniz. Çiğköfte salonu deyip önünden geçip gidebileceğiniz bu mekân içerisinde bazlama ve yaprak sarma saklıyor. 5 TL gibi oldukça düşük bir fiyata yöre kahvaltısı yapmak isterseniz Emine ve Ali Usta’nın Tekke Sokak’taki mekânına uğramalısınız.

Daha önce dekorasyon işi ile uğraşan Ali Aydoğdu; “Serpme kahvaltıdan gözlemeye, çiğköfteden kahve çeşitlerine kadar geniş bir ürün yelpazemiz var. Düşük bir fiyat politikası izliyorum. Bunu yaparken de kendimi önce tüketici yerine koyuyorum. Müşterilerimin alım gücünü göz önünde bulunduruyorum. Bir patates cipsi tabağını 3 TL’ye hazırlıyoruz. Aynı tabağın 12 TL’ye sunulduğu mekânlar da biliyorum. Bir de gıda sektöründe şeffaflığa önem veriyorum. Biz burada ürünlerimizi hazırlarken müşterimizin bizi izlemesini istiyoruz. Burası bir çiğköfte salonu ama ürün yelpazemiz oldukça geniş. Burada sadece çiğköfte satıldığını düşünen insanlar var ben bu algıyı yıkmaya çalışıyorum. Bazlama ve yaprak sarmamız en çok tercih edilen ürünlerimiz arasında.”dedi.

Yıllardır kocası ile birlikte çalışan Emine Aydoğdu; “Bazlamayı ve yaprak sarmayı kendim hazırlıyorum.  Yaprağımızı ise Samsun’dan getiriyoruz. Ben çalışmadan durabilen bir kadın değilim. Eşim ile birlikte alçı dekorasyon işi yapıyorduk. O zamanlarda da eşimle birlikte çalışıyordum. Çocuklarımı da hem çalışıp, hem büyüttüm. Kadının çalışması oldukça önemlidir. Mesela bazı kadınlar için yaprak sarma zaman alan, meşakkatli bir yemektir. İsteyenlere yaprak sarıp satıyorum.”dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech