Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis toplantısı, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda UR-GE projesini destekleyen iki yeni proje için başvuruda bulunulduğu ve ÇOMÜ ile birlikte hazırlanan projeye ilgili Bakanlıktan yüzde 50 hibe katkısı yapılacağı bilgisi paylaşıldı.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis Toplantısı önceki akşam saat 17.00’da ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirdi. ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay’ın 60. Yıl Seramik Bayramı programının yoğun temposundan dolayı başkanlık edemediği toplantı, ÇTSO Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy başkanlığında yapıldı. Toplantıya ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin, Başkan Yardımcısı Selçuk Semizoğlu, Sayman Üye Mustafa Kansu ve Meclis Üyeleri katıldı. ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay ise toplantıya sonradan dâhil oldu.
“BÜROKRASİ HAFİFLEDİKÇE KATMA DEĞER ARTAR”
Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy şunları dile getirdi; “Öncelikle arka arkaya yaşanan deprem ve sel felaketlerinden dolayı geçmiş olsun diyorum. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü vesilesi ile vatan için can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gerçek gündemimiz olması gereken ekonominin yeni reform paketleri, destekler, kredi kolaylıkları, yapılandırma kanunları, istihdam teşvikleri ile esnafımızı, tüccarımızı ve sanayicimizi rahatlatarak hareketlenmesini temenni ediyorum. İş dünyasının üzerindeki mali yük ve bürokrasi ne kadar hafiflerse ürünlerimizin katma değeri artacaktır. Her ne yaşanırsa yaşansın üretmeye devam ettiğimiz sürece sorunların üstesinden gelebiliriz.”
ÇOMÜ İLE BİRLİKTE İKİ YENİ PROJE
ÇTSO Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Murat Aydoğdu konuşmasında; “15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyetini hedef alan hain girişimin yıldönümünde, bu mücadelede hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyoruz. UR-GE projemizin ilk adımı olan İhtiyaç Analizi çalışması tamamlandı. Bundan sonraki süreçte firmalarımızın ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yol haritası ile ilerleyerek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca UR-GE projemizi destekleyen yeni iki proje için de başvuruda bulunmaya karar verdik. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı kapsamında ÇOMÜ ile birlikte proje hazırlıyoruz. Yüzde 50’si Bakanlıkça hibe şeklinde sağlanacak mali destek ile akredite bir laboratuvar kurmayı ve gıda firmalarımızın dışarıda yaptırma zorunda kaldığı test ve tahlillerin burada yapılabilmesini hedefliyoruz. Yüzde 50 kısmı da Üniversite ve Oda tarafından karşılanacak” dedi.
Konuşmaların ardından gündem maddelerine geçilerek bir önceki toplantı tutanağı okundu ve onaya sunularak onaylandı. Sonrasında ÇTSO Hesap İnceleme Komisyonu Üyesi İlker Altın tarafından 2017 Haziran ayı mizanı ile ilgili rapor okundu ve Meclis üyeleri tarafından onaylandı. Ardından Azami Fiyat Tarife Taleplerinin görüşülmesine geçildi. Fiyat tarife talepleri onaylandıktan sonra Meclis üyesi Armağan Aydeğer, 2018 Troia Yılı çalışmaları hakkında yapılan faaliyetler ve planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan slayt gösterimi sonrası bir sonraki toplantı tarihi belirlendi. Bir sonraki toplantı Ağustos ayının son Çarşamba günü Kurban Bayramı tatiline denk geldiği için 22 Ağustos olarak belirlendi. Toplantı gündeme gelebilecek diğer konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.
Engin Ören