CHP Milletvekili Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Ayvacık Gülpınar’da yapılması planlanan 7 adet sondaj arama faaliyeti neticesinde kesilen zeytin ağaçlarını meclis gündemine taşıdı.
Ayvacık Gülpınar’da yapılması planlanan 7 adet sondaj arama faaliyetine ilişkin, proje tanıtım dosyası incelendikten sonra 26 Mayıs 2017 tarihinde “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı alınmış ve bunun üzerine çok sayıda organik zeytin ağacı kesilmişti. Yaşan olayların ardından bölge halkı tarafından yoğun protesto eylemleri gerçekleştirildi.
CHP Milletvekili Muharrem Erkek ve Bülent Öz Ayvacık Gülpınar’da yapılması planlanan 7 adet sondaj arama faaliyeti neticesinde kesilen zeytin ağaçlarını meclis gündemine taşıdı.
“KARAR DÜZELTİLMELİ”
CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Muharrem Erkek’ten Ayvacık Gülpınar açıklaması geldi. Anayasa’nın 56’ncı maddesine ve 1992 Birleşmiş Milletler Deklarasyonu’na atıf yapan Erkek, hem tarım il müdürlüğünü hem Çanakkale Valiliğini hem de iktidar milletvekillerini göreve davet ederek kararın düzeltilmesini istedi. Gülpınarlıların sesine kulak verilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Erkek, “Oradaki insanlarla mutlaka konuşulması lazım, birlikte bu işin yönetilmesi lazım, zeytin ağaçlarının korunması lazım çünkü bölge çok önemli bir zeytinlik ve tarım bölgesi” diyerek sözlerini bitirdi.
VALİLİĞİN VERMEDİĞİ BİLGİYİ BAKANLIKTAN BEKLİYORUZ
Konuşmasına, sondaj çalışmalarının bölgenin tek geçim kaynağı olan zeytinlik alanda başladığını ifade ederek başlayan CHP’li Öz ise, konuya dair bölge halkının endişeli olmasına rağmen yetkililerin bilgi vermediği vurgusunu yaparak, “Çanakkale Ayvacık ilçesi Gülpınar köyünde jeotermal sondaj çalışmaları bölge halkının tek geçim kaynağı olan zeytinlik alanlarda başlatılmıştır. Bölge halkı endişelidir. Bölge halkı sondaj çalışmasının olduğu yerde çadır kurup nöbet tutmaktadır. Vatandaşlarımızın endişelerine bir cevap verilmelidir.” dedi. Haber Merkezi