Sağ ön bacağında açık yara bulunan at, hayvanseverler ve Çanakkale Belediyesi’nin çabalarıyla Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne gönderilerek tedavi altına alındı.
Kolin Otel’in yan tarafından bulunan boş bir arsada yaklaşık 1,5 yıldır bağlanarak kaderine terk edilen at, geçtiğimiz 20 Temmuz günü ipini kopararak yola çıktı. Troya Caddesi’nde seyreden araç sürücüleri yaralı bir at görünce paniğe kapıldı. Bir vatandaş ise durumu yaşam hakkı savunucusu ve hayvansever Devrim Varol’a iletti.
Hayvanı uyutma fikirlerini reddeden Varol ve beraberindeki hayvanseverler, Çanakkale Belediyesi Barınağı’nda yaralı ata yer ayarladı ve atın kurtarılması için çağrıda bulundu. En yakın çağrı Ankara’dan geldi. Ankara’da yaralı ve sakat hayvanları yaşatmak adına faaliyet gösteren “Son Şans Özürlü Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği” tarafından Ankara Üniversitesi ile görüşülerek yaralı atın ücretsiz şekilde tedavisinin yapılacağının sözü alındı. Bunun üzerine Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden tahsis edilen araç Belediye Barınağı’na getirildi. Barınakta ise araç, at için hazır hale getirildi. İki yatak aracın sağ ve soluna yerleştirilirdi ve aracın üzerine branda çekildi; araç zemini ise samanlar ile döşendi, bir de su kovası hazır bulunduruldu. Bir bacağında açık yara olan ve yarasının kurtlandığı görülen at yoğun çabalar sonucunda kendisi için hazırlanan araca bindirildi. Yaralı at araca bindirilmek istendiği sırada kendisine arkadan yön vermek isteyen bir barınak personeline çifte attı. İki barınak çalışanının kumandasında Çarşamba akşam saatlerinde Ankara’ya ulaşıldı. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde kendisine yer ayarlanan yaralı atın tedavisine başlandı. Atın Ankara’ya vardığı anda bir Son Şans Derneği üyesi tarafından sosyal medyada canlı yayın yapıldı. Atın ayağının Ankara Üniversitesi Veterinerlik fakültesindeki akademisyen veterinerler tarafından koruma altına alındığı görüldü. Tedavi esnasında yaralı ata ‘Yavuz’ ismi verildi.
Atakan Alkış