Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü!

Kentin ileri gelen siyasi

Kentin ileri gelen siyasi önderleri, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı kapsamında kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan: “Eğer çağdaş bir demokratik rejim amaçlıyorsanız iktidarda da olsanız, muhalefette de olsanız hür bir basına ihtiyacınız vardır. Çünkü basının hür olmadığı yerde gerçek bir muhalefet olmayacağı gibi iktidar da demokratik bir yapıya kavuşamaz. Medyanın demokrasi için ne kadar önemli olduğuna 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain darbe girişimi sırasında hepimiz şahit olduk. Basın camiamızdan birçok onurlu gazeteci, televizyonlardan, radyolardan, sosyal medyadan milletimize çağrı yaparak darbeci hainlerin karşısında durdular. TRT’ye ve kimi özel televizyonlara yapılan baskınlarda gazetecilerimiz destansı bir direniş sergileyerek onurlu bir tarihin parçası oldular. Bu vesileyle başta Çanakkale’mizin değerli gazetecileri olmak üzere tüm gazetecilerimizin Basın Bayramını kutluyorum.”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz: “Cumhuriyet Gazetesi çalışanları tamda bugün hâkim karşısına çıkarak kaleme aldıkları için savunma verecekler. Gazetecilik görevinin suç değildir. Adaleti sağlayacak hâkim ve savcılar bağımsız yargı ilkeleri doğrultusunda adilce karar vereceklerdir ve 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramında tecelli edecek adalet ile tutuklu bulunan gazetecilerin özgürlüklerine ve kalemlerine kavuşmasını bekliyorum. Zor şartlar altında özgürce kalemine sahip çıkıp, halkın haber alması için emek harcayan basınımıza teşekkür ederim. Tüm bu baskılar ve yaptırımların gölgesinde kalemini halkın haber alma özgürlüğü için kullanan ve tarafsız haber ilkesine bağlı kalan tüm emekçi basınımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor ve basına yapılan baskıların son bulmasını temenni ediyorum.”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: “Basının özgürlüğünü kısıtlayıcı tüm engellerin, baskıların tamamen ortadan kalkması, yazdığı yazı nedeniyle, düşüncesi nedeniyle yargılanan kimsenin kalmamasını temenni ediyor, gelecekte bugünün gerçek bir basın bayramı olarak kutlanmasını diliyorum.”

 MHP İl Başkanı Hakan Pınar: “Yerel Basınımızın Değerli Mensupları; şahsınızda Her türlü olumsuz şarta rağmen büyük bir gayret, fedakârlık ve üstün görev anlayışıyla özgürce mesleğini icra eden,  demokrasimizin ve genç Cumhuriyetimizin gelişme ve aydınlanmasına katkı sunan tüm yazılı ve görsel basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın ve Gazetecilik Bayramını kutlarım.”

Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan: “Basın özgürlüğünün demokrasinin gereği olduğuna duyduğum inançla, olaylar ve her türlü gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirme görevini yerine getiren, halkımızın doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkını karşılayan Çanakkale Medyasına Basın Bayramı sebebiyle iyi dileklerimi sunuyor ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.”

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen: “Basında sansürün kaldırılışının 109. yıl dönümünde, Çanakkale iş dünyası adına tüm değerli basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten duygularımla kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech