Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efsane Domatesimiz Tezgahlarda

Tezgâhlarda yerine almaya başlayan

Tezgâhlarda yerine almaya başlayan Çanakkale’nin efsane domatesiyle Kumkale köyünde “Domates Güvesi ile Mücadele” projesi değerlendirme toplantısı düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Ziraat Odası ile ortaklaşa yürütülen “Domates Güvesi ile Mücadele” projesi değerlendirme toplantısı, Vali Orhan Tavlı başkanlığında Kumkale köyünde gerçekleştirildi.

Çanakkale Valiliği’nin haberine göre; toplantıya; Vali Orhan Tavlı,  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Çiçek ve Ufuk Ünver, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Seçkin Kaya, Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, Köy Muhtarları, Kooperatif ve Birlik Başkanları, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ve Domates yetiştiriciliği yapan üreticiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantı, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Berrin Alaca tarafından, domates güvesinin yaşayışı, zarar şekli ve mücadelesi konusundaki sunumu ile devam etti.

Toplantıda Vali Orhan Tavlı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Erdem Karadağ ve Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya birer konuşma yaptı.

Domatesin Çanakkale Ekonomisi için çok değerli olduğunu ifade eden Vali Orhan Tavlı, “Tuta Zararlısı ile mücadelede İl Genel Meclis Üyelerimiz, Üniversitemiz, Tarım teşkilatımız, Ziraat Odamız, Muhtarlarımız, Çitçilerimiz ve üreticilerimizin el birliği yaptığını memnuniyetle müşahede ettim” dedi.

Tuta ile mücadelenin belirli bir noktaya getirildiğini dile getiren Vali Orhan Tavlı konuşmasına şöyle devam etti: “Tuta ile mücadelenin iyi tarafı doğal yollarla yapılması kimyasalların kullanılmamasıdır. Çanakkale’deki Çiftçilerimiz bilinçli, tarım üretiminin verimli ve kaliteli olduğunu, kaliteyi bir adım daha öteye götürmek için çalıştığını memnuniyetle müşahede ettim. Demek ki elbirliği yapınca, güç birliği yapınca güzel ve faydalı işler yapılıyor. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çanakkale ne kadar çok kazanırsa ülkemizde o kadar çok kazanır. Bu duygu ve düşüncelerle 2017 yılının çiftçimiz için bol kazançlı ve verimli geçmesini temenni ediyorum ve istiyorum hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.

Vali Orhan Tavlı konuşmasının sonunda toplantıya katılan üreticilerin sorunlarını dinledi. Toplantının ardından Halileli Köyünde bulunan Çetin Yüceer’e ait domates seralarını gezen Vali Orhan Tavlı, Serada Domates Güvesi ile Biyoteknik Mücadele Yöntemleriyle ilgili yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi aldı. Doğal yöntemlerle ve kaliteli domates üreten 10 dönüm yerde Seracılık yapan örnek çiftçiyi kutladı. Seracılığın yaygınlaştırılması yönünde İl Tarım Müdürlüğü yetkililerine talimat verdi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech