Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale yağmura teslim oldu

Dün gece başlayan sağanak

Dün gece başlayan sağanak yağış nedeniyle Çanakkale il genelinde birçok yer yağmura teslim oldu. Bayramiç ve Ezine’de sel felaketi yaşanırken, bazı ev ve işyerlerini su bastı.

 

Çanakkale il genelinde birçok yerde dün gece başlayan yağmur ev ve işyerlerinin sular altında kalmasına neden oldu. Meteoroloji verilerine göre Bayramiç’te metrekareye 163,3 kilogram yağış düştü. Bayramiç’te etkili olan yağışlar, ilçede sele neden oldu. Bayramiç’te yağış nedeniyle sokak ışıkları söndü ve akabinde ilçe karanlığa gömüldü. Evlerine ve işyerlerine su basan vatandaşlara Bayramiç Belediyesi itfaiye ekipleri vidanjör ile yardım ederek su tahliyesinde bulundu. Bayramiç-Çan Karayolu ise yağmur nedeniyle su altında kalarak bir süre trafiğe kapatıldı. Şiddetli sel Bayramiçteki kaldırım taşlarını da yerlerinden söktü. Çanakkale/Merkez’de metrekkareye düşen yağış miktarı ise 13,3 kilogram olarak belirlendi.

Gökçabayır’a AFAD ekipleri gitti

Ezine’de de şiddetini öğle saatlerinde gösteren yağış, gece saatlerine kadar devam etti. Sağanak yağmur nedeniyle Ezine’nin Gökçebayır köyünde selden dolayı bir okul yıkıldı, 3 ev zarar gördü ve çok sayıda evin istinat duvarı yıkıldı. Sel sularının taşıdığı atıklar, kepçe yardımıyla temizlenmeye çalışıldı. Selin ardından Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürlüğü ekipleri Gökçabayır Köyü’ne gelerek incelemelerde bulundu. Ezine’de metrekareye 74,2 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech