Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gülpınar halkı zeytinliklerine sahip çıkıyor

Ayvacık’a bağlı Gülpınar köyündeki

Ayvacık’a bağlı Gülpınar köyündeki zeytinliklerin yanına Pınarkale Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kurulmak istenen jeotermal enerji santrali çalışmalarına karşı, köylüler direnişlerine devam ediyor. Sondaj alanında nöbetlerine devam eden köylüler, ayrıca konu hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Ayvacık’a bağlı Gülpınar köyü halkı yaşam ve geçim kaynakları olan zeytinliklerin bulunduğu bölgeye Pınarkale Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılmak istenilen jeotermal enerji santraline karşı nöbetlerine devam ediyor.

Geçtiğimiz 8 Temmuz Cumartesi günü eylemlerine başlayan yöre halkı alanları terk etmeyerek jeotermal enerji santraline karşı tepkilerini alanda göstermeyi sürdürüyor. Yaşam alanlarının tahrip edilmesini ve geçim kaynakları olan zeytinliklerin yok edilmesini istemeyen Gülpınarlılar, Ayvacık Kaymakamlığına giderek şikâyet dilekçesi verdi ve Ayvacık Cumhuriyet Savcılığına da suç duyurusunda bulundular.

Yöre halkının direnişi üzerine sondaj çalışması yapan işçilerin çalışma sahalarını terk ettikleri öğrenildi. Gülpınar halkı ise zeytinliklerinin talan edilmesine karşı direnişlerini sürdürüyor.

Atakan Alkış

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech