Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de Yürüme Sanatı

Kaldırım üzerine park eden

Kaldırım üzerine park eden araçlarla alt yapı çalışmaları için sokakları işgal eden kepçe, kamyon ve beton mikserlerinin arasında yürüyen kentli, her gün onlarca tehlike atlatıyor.

Ülkenin hemen her ilinde olduğu gibi Çanakkale’de de yaşanan sorunlardan biri olan kaldırım üzerine park eden araçlar, kaldırımı malzemeleriyle işgal eden iş yeri sahipleri yüzünden kaldırımda yürüyemez hale gelen yayalar, yoldan yürümek zorunda kalıyor. Bu duruma ek olarak kentsel dönüşümün en yoğun yaşandığı illerden biri olan Çanakkale’de çok sayıda cadde ve sokakta alt yapı, yıkım ve inşaat çalışmalarının olması yüzünden yine vatandaşlar gün içinde büyük tehlikeler atlatıyor.

İş makineleri, kepçeler, kamyonlar ve beton mikserleri arasından geçip yoluna devam etmek zorunda kalan kentli, durumdan ne kadar şikâyetçi olsa da bu sorunlara yakın zamanda çözüm bulunulacak gibi görünmüyor. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda Çanakkale’de yaya olarak bir yerden bir yere ulaşmak yürüme sanatı gerektiriyor. Vatandaşlar ise kaldırımda hatalı park eden araçlar ve kaldırımı işgal eden iş yerleri için yerel yetkililerin bir an önce gerekli önlemleri almasını bekliyor. Engin Ören

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech