Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kentte bir ilk: Stick Waffle

Uluslararası ilişkiler bölümünden iki

Uluslararası ilişkiler bölümünden iki öğrenci, örneğini yurt dışında gördükleri Stick Waffle isimli yiyeceği Çanakkale’ye getirerek başarılı bir girişimcilik örneği sergiledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Nedim Can Bahçeçi ve Kubilay Ahmet Çakmak yurt dışında örneğini gördükleri ‘Stick Waffle’ı Çanakkale’ye getirdi.  Kendi tasarladıkları seyyar bir büfe ile kordon boyunda satışa başlayan iki kafadar genç girişimciliğe güzel bir örnek de getirmiş oldu.

Herkesin bildiği tabakta waffle yerine çubuğa dökülmüş bir waffle olarak tüketicilere sunulacak olan tatlı yiyecek özellikle çocukların ve öğrencilerin ilgisini çekecek gibi duruyor.  Tüketmesi bilinen çeşidine göre daha kolay ve zahmetsiz olan waffle 5 TL’den satışa sunuldu.

Fiyatımız ve kalitemiz diğerlerinden farkımız olacaktır diyen ve  ‘1N1K’ isimli seyyar bir büfe ile Stick Waffle satışına başlayan gençlerden Kubilay Ahmet Çakmak, “Biz bunun örneğini yurt dışında görmüştük.  Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Markalaşma sürecine kadar gitme hedefinde olduğumuz bu işin Çanakkale’den doğmasını istedik. Nutella ve farklı süslemeler kullanıyoruz. Ayrıca her kesime hitap edebilmek için fiyatımızı da 5 TL olarak belirledik. Bunun herkes tarafından tadılmasını istiyoruz. Büfemizin tasarımı bize ait ve biraz maliyetli oldu. Projemizi Belediye Başkanımıza sunduk, beğendi ve bize bu yeri gösterdi. Kordona neşe katmayı da hedefliyoruz. Bugün ilk günümüz, ilk satışımız.”dedi.

Stick Waffle türünün Çanakkale’deki ilk tüketicisi olan Ümmügül İşbilir “Ben çok beğendim ve fiyatı çok uygun buldum. Ayrıca çok hafif ve yemesi çok kolay. Genç arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech