Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meyve fiyatları el yakıyor

Cuma Pazarı’nda bu haftanın

Cuma Pazarı’nda bu haftanın zam şampiyonu olan kivi kilosu 15 TL’den satılırken, yaz mevsiminin vazgeçilmezi karpuz ise 75 kuruştan alıcısını bekliyor. Yılın bu sıcak zamanlarında kendinizi zinde tutmak ve daha iyi hissetmek için tüketmeniz gereken meyvelerin fiyatları el yakıyor.

Bu hafta kurulan Cuma Pazarında meyve fiyatları el yaktı. Sıcak havalarda özellikle ara öğünlerde ve akşam yemeklerinden sonra sıklıkla tüketilen meyvelerde haftanın zam şampiyonu kilosu 15 TL’den satılan kivi oldu. Sıcak havaların vazgeçilmezi olan karpuz ise 75 kuruştan satılıyor. Satıcılar karpuz fiyatlarının yerli üretimin hasat edilmesi ile birlikte 50 kuruşa kadar düşeceğini ifade etti.

Cuma Pazarında; Adana karpuzu 0,75 kuruş, kivi 15 TL, Manisa üzümü 8 TL,  Bayramiç çileği 6 TL, kavun 3 TL,  Umurbey kirazı 7 TL, Papaz eriği 8 TL, Kepez kayısı 4 TL, Bayramiç Beyazı 3 TL, Umurbey şeftali ise 2 TL’den alıcısı ile buluştu.

Sıcak günlerde en çok tüketilen meyve olan karpuzun 0,75 kuruş olması vatandaşı sevindirdi ancak diğer meyvelerin pahalılığı hem esnafı hem de tüketiciyi zor duruma soktu.

KASASINA BİLE ZAM GELDİ

Kilosu 2 TL’den satılan şeftali de yaz aylarında sık tüketilen ve fiyatı diğerlerine göre ucuz olan meyveler arasında yerini aldı ancak üretici Alaattin Arslan; “Geçen sene 3 TL’den sattık çünkü ihracat olmadı, zaten ürün de azdı. Bu sene de ihracat yok ama üretim fazlası var. 2 TL’den satmak bizi bu sene kurtarmaz çünkü beş yıldır 2 TL’den satıyoruz. Şeftaliye zam gelmedi ama onu taşıdığımız kasaya kadar her şeye zam geldi” dedi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech