Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 Gencimiz Kardeş Şehrimizde

Çanakkale Belediyesi ve Almanya’da

Çanakkale Belediyesi ve Almanya’da bulunan Kardeş Kenti Osnabrück Belediyesi arasında uzun yıllardır devam eden Gençlik Değişimi Programı kapsamında 15 genç, Almanya’ya gitti.

Çanakkale Belediyesi’nin haber bültenine göre; 26 Haziran – 05 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen program ile 16 – 20 yaş arasındaki 15 gencimiz Osnabrück, Bremen ve Berlin kentlerini gezme fırsatı buldu.

Programın ilk iki gününde Osnabrück’teki ailelerde misafir olarak kalan gençlerimiz oranın kültürüne yakından tanıklık etti. Sonrasında Gençlik Merkezi’ne yerleşen grup Felix Nussbaum Müzesi, Tırmanma Ormanı, Heide Park Eğlence Parkı, Hayvanat Bahçesi gibi yerleri gezerek kültürel ve sanatsal aktivitelere katıldı. Osnabrück Belediyesini de ziyaret eden gençler, Barış Salonu’nda Belediye Başkanı Burkhard Jasper tarafından karşılandı. Gezinin son üç günü Berlin’de geçerken kent turu ile Berlin’deki tarihi yerler ve anıtlar gezildi.

10 gün boyunca Almanya’daki gençler ile birlikte oranın kültürünü ve tarihini yerinde inceleme fırsatı bulan gençler mutlu bir şekilde Çanakkale’ye döndü.

Osnabrück ve Çanakkale arasında dönüşümlü bir şekilde devam eden program kapsamında 2018 yılında Osnabrück’teki gençler, kentimize gelerek kültürümüze yakından tanıklık edecek.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech